A Máltai Lovagrend (KMFAP) vezetőinek látogatása a Lettországi lovagoknál, Rigában
 


Miután a Lovagrend igen dinamikus fejlődési időszakba érkezett, ez indokolttá tette, hogy a lett lovagokat közvetlenül megismertessük a Lovagrend aktuális feladataival, tevékenységével. Célunk, hogy a lett lovagok minél aktívabban részt vegyenek ebben a nagy munkában, ezért konkrét feladatok és új megbízások adására is sor került.
A lettországi Bailiff Sir Eriks Grinbergs Máltai lovagparancsnok és Ciprusi lovag igen régóta nagyon elmélyülten foglalkozik heraldikával.



Ezen komoly és különleges ismeretek alkalmassá tették őt arra, hogy egy új funkció ellátására kapjon kinevezést. Új pozíciója: ?King of Arms? ? azaz ezentúl Sir Eriks feladata lesz a Lovagrend tagjai részére a lovagi címerek megtervezése és kivitelezése. Minden lovag és dáma jogosult arra, hogy saját címerrelcímerrel rendelkezzen, ha erre igénye van. A címerek hitelesítése és az Európai Unióban történő hivatalos regisztrálása ugyancsak a King of Arms feladata.
A kinevezésről és a címerekkel kapcsolatos tudnivalókról a Nagymester dekrétumot adott ki.

A látogatás során Őexcellenciája Popper György a Rigai Jogász Továbbképző Intézet vezetői, hallgatói és a média képviselői számára előadást tartott Lovagrendünk és az IBSSA együttműködéséről, a bűnmegelőzés, a kábítószerellenes harc, a terrorizmus ellenes küzdelem, a katasztrófaelhárítás és a XXI. század aktuális problémái kérdéseiről.