Egy megmentett ÉLET
 

2011.08.05. Románia, Sepsiszentgyörgy. Tankó Iringó (1,5 éves) Pierre Roberts szindrómában szenvedő kislány sikeres kezelése. A kislány koraszülöttként, kóros oxigénhiánnyal és agyvérzéssel született, életképességei minimálisak voltak. Az intenzív inkubátorban töltött hónapok alatt orr-szondán keresztül táplálták, ezáltal emésztése hiányos volt, agyi reflexei és mozgáskoordinációja alig volt érzékelhető. Másfél év után a kórház lemondott a további fenntartó kezelésekről és kiadta a gyermeket az elkeseredett szülőknek végső otthonkezelésre.

Ekkor találkoztak - a szerencsés véletlennek köszönhetően - a BioLabor EMOST módszerével. Munkatársaink, F. Erika és Dr. E.-Sz. Attila kialakították a gyermek kezelésének speciális kezelési tervét, fiziológiás gyakorlatokat, ízleltetési módokat, hogy a megjelenjenek a kislány reflexei és megváltozzanak idegrendszeri képességei. Négy ( térítésmentes) kezelést követően, amelyeket emberbaráti megfontolásból végeztünk el, megjelentek a reflexek, a gyermek ízérzékelése is létrejött, széklete javult, vizelet kiválasztása rendezetté vált, azóta tudja tartani a fejét, reagál a hangra és ingerlésre, képes egy, másfél órát önállóan forgolódni a kialakított szőnyeg felületen, a szülők ujjait már képes megfogni, szorítani és a kislány mosolyog.

Köszönjük az Úr segítségét, hogy Tankó Iringó életben maradhat, nagyon örülünk, hogy ismét közreműködhettünk egy Élet megmentésében és visszaadhattuk a szülők hitét.

A humanitárius segítséget a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) által szerveztük. A szülők nyilatkozata nyilvános.