A FEMERAID Dél-Magyarország Egység sikeres újraélesztési világrekordja Dunaújvárosban
 

 

2014.augusztus 22–30. között, 8 napon keresztül tartott az a Guinness –világrekord kísérlet, melynek egyik nemes célja volt, hogy felhívja a figyelmet arra a nem mindennapi, de bármikor előfordulható élethelyzetre, hogy ha az ember mellett váratlanul összeesik egy másik ember és nagy a baj, amikor minden pillanat számít, minden perc szó szerint életbevágó, akkor mindenkinek kötelessége minden tőle telhetőt megtenni embertársa megmentésének érdekében, de ehhez rendelkeznie kell az életmentéshez szükséges ismeretekkel.

A másik éppoly fontossággal bíró nemes célja volt, hogy Dunaújvárosban az alapszintű újraélesztés – megfelelő mélységű mellkas kompresszió és az úgynevezett befúvásos lélegeztetés, amely lényegében a hirtelen szívhalált elszenvedett ember egyedüli esélye az életben maradásra - egyszerű és jól begyakorolható módszerét minél több ember elsajátíthassa.

Bátran mondhatjuk, hogy a szervezők által kitűzött eme nemes célok maradéktalanul teljesültek, hiszen az új világrekord felállításában – amely 200 óra fantasztikus teljesítménnyel az előzőleg érvényben lévő 168 óra világrekordot jelentősen túlszárnyalta – több mint 400 önkéntes vett részt, akik ezek után bármilyen váratlan helyzetben természetesen alkalmazni tudják a begyakorlott fogásokat, illetve az is bátran állíthatjuk, hogy a rekordkísérlet nyolc napja után szinte lehetetlen olyan embert találni Dunaújvárosban és körzetében, aki a kitüntetett figyelemnek köszönhetően nem hallott volna az azonnal elkezdett újjáélesztés fontosságáról.

 

A rekord felállításában a FEMERAID-International Dél-Magyarországi Egység 2, egyenként 12 fős csapattal, összesen 24 fővel vett részt. Az Egység a szervezők felé vállalt kötelezettségét – 5 különböző időpontban, összesen 6 óra időtartamban - maradéktalanul végrehajtotta. Az Egység tagjai a rekordkísérleten a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) szelleméhez méltóan, jó kedvűen, de ugyanakkor rendkívül fegyelmezetten vettek részt, melynek során így megfelelő mértékben elsajátították és be is gyakorolták az alapszintű újraélesztést.

Kedves világrekorder csapat, a FEMERAID Dél-Magyarország Egység kiváló tagjai,

Lovagrendünk és humanitárius szervezete, a FEMERAID International tagjai nevében nagyon sok szeretettel gratulálunk mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a kiemelkedő eredményhez. Büszkék vagyunk Rátok. Biztosak vagyunk abban, hogy Dunaújváros és környékén élő állampolgárok – köszönhetően Nektek - ezentúl nagyobb biztonságban tudhatják magukat, ha valakit életmentésben kell részesíteni. Mindamellett őszintén kívánva, hogy erre minél kevesebb alkalommal legyen szükség.

2014. szeptember 3.