Natúr Erős Emberek versenye a Máltai Lovagrend (KMFAP) és más Lovagrendek képviseletében
 
2018. július 14-én Sir Fekete László, Máltai lovagparancsnok, a Doppingmentes Erős Emberek Világszövetségének (WNSF) elnöke, 9-szeres világbajnok ötlete alapján és szervezésében jött létre ez a látványos és valóban rendkívüli képességeket igénylő, és nem utolsó sorban embert próbáló verseny az esztergomi Lovas Parkban.



Sir László nyitóbeszédében elmondta, nagyra értékeli, hogy életművére és sportteljesítményére felfigyelt a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP), és ennek elismeréseként több évvel ezelőtt a Rend lovagparancsnokává avatta. Az elmúlt évek során más rendek is, így a Szuverén Ciprusi Rend (Kard és Csend lovagjai), a Biztonság Lovagjai Nemzetközi szakmai rend (International Order of Knights of Security) és a Szent György Vitézei Lovagrend is érdeklődést mutattak kiemelkedő tevékenysége iránt és azt kitüntetésekkel jutalmazták. Hozzáfűzte továbbá, hogy ezzel a versennyel szándékozott köszönetet mondani és tiszteletét kifejezni a lovagrendeknek a személye iránt megnyilvánult megbecsülésért.



A verseny nagyon szép környezetben zajlott, s a helyszínt a négy lovagrend zászlói és jelképei díszítették. A versenyzők – lovagrendenként egy-egy fő – az általuk képviselt rend címerét ábrázoló mezben álltak fel. Az ötödik résztvevő pedig a házigazda Erős Ember Szövetség nevében szerepelt.



Minden versenyző öt számban mérte össze tudását. A rangsort az összesített eredmény döntötte el. Végül kijelenthető, hogy minden versenyző elismerésre méltó teljesítményt nyújtott a jelen lévő vendégek előtt, amelyről a TV2 egyórás műsort készített és ez többször adásba kerül.



A versenyszámok:
1. Egy 150 kg súlyú hagyományos golyót kellett felemelni és 1 méteres magasság felett átdobni 2. Egy 180 kg súlyú Piros Máltai Keresztet kellett időre 25 méteres távon vinni. Ebben a legjobb eredményt 12 másodperc alatt a Máltai Lovagrend versenyzője érte el.
3. 2 db egyenként 130 kg súlyú nehezéket – amelyek az Order of Security logójával voltak ellátva – kellett időre 25 méteres távon vinni. Itt a legjobb eredmény 12 mp volt, a Máltai Lovagrend versenyzője érte el.
4. Egy 25 kg súlyú, a Ciprusi Rend logójával ellátott pajzsot kellett nyújtott kezekkel minél hosszabb ideig tartani.
5. Három súlyt – 140kg, 180kg és 240kg – időre kellett felvinni egy három lépcsőfokú emelvényre.
Ez a szám nem minden versenyzőnek sikerült, de a győztes ezzel a feladattal is megbirkózott.

A verseny eredménye:
1. Máltai Lovagrend (KMFAP) Fekete Miklós 25 pont
2. Szuverén Ciprusi Rend Ifj. Fekete László 18,5 pont
3. Szt. György Vitézei Lovagrend Tóth Dávid 16,5 pont
4. Natúr Szövetség Bödök István 7 pont
5. Order of Security Ledeczky Sándor 5 pont

Az eredményhirdetés és a díszes serlegek átadása után Lovag Kutalik Tamás, a Szt. György Vitézei Lovagrend nagymestere a Rend legmagasabb kitüntetését adta át Sir Fekete Lászlónak, aki kiváló versenyt szervezett, nem kevés anyagi ráfordítással.



H.G. Prof. Popper György, a KMFAP Nagymester-helyettese átadta a Lovagrend Nagymestere, Prince José üdvözletét és bejelentette, hogy a következő avatási ünnepségen Sir Fekete Lászlót Lovag Nagytiszti előléptetésben részesíti.



Az Order of Security vezetősége bejelentést tett, hogy a lovagrendeket képviselő versenyzők közül az első három helyezettet a Biztonság Lovagjai Nemzetközi Lovagrend magas kitüntetésével jutalmazzák.

A verseny befejezéseként pompás vacsorára invitálták a résztvevőket.

A Lovagrendek képviseletében a következő személyek adták át a díjakat és nyilatkoztak a TV2 csatornának:

Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend:
- H.G. Prof. Popper György – a Nagymester általános helyettese, Magyar Nagyperjel
- Sir Dr. Hoffman Ottó Fra. Constantin– szerzeteslovag, a Lovagrendi Spirituális Akadémia elnöke
- Sir Dr. Czapáry-Martincsevics András lovag nagytiszt

Szuverén Ciprusi Rend:
- Sir Dr. Hossó Zoltán lovagparancsnok – az IAPA elnöke
- Sir Miklósi Károly lovag nagytiszt

Magisztrátusi Gárda:
- Sir Fischli Miklós – Máltai lovag, Ciprusi lovagparancsnok
- Sir Szalatnai Kevin – Ciprusi lovag
- Tánczos Szilveszter

Szt. György Vitézi Rend:
- Chev. Kutalik Tamás – Nagymester
- Németh László – lovag

Order of Security:
- Galovtsik Erik Nagykereszt lovagja – főtitkár
- Miklós Gyula Nagykereszt lovagja

Köszönet Sir Fekete Lászlónak és kiváló csapatának a nagyszerűen megszervezett versenyért és a színvonalas vendéglátásért.

https://youtu.be/cVWXmKakJaY

2018. július 24.