Sir Doc. Pavol Zemko, a Máltai Lovagrend (KMFAP) Magisztrátusi káplánja Adventi üzenete – 2018
 
Kedves Dámák és Lovagok!
Tisztelt Támogatók és Lovagrendünkkel rokonszenvezők!

Engedjék meg, hogy 2018. karácsony ünnepén Boldog Zdenka Schelingová gondolataival köszöntsem mindnyájukat. Csak a közelmúltban hallottam Boldog Zdenka nővér jókívánságait a szülőfalujában lakóktól:


„Mindent áthat a karácsonyi hangulat puha finomsága. Látható, hogy a hópehely csillagok karácsonyi jókívánságot hoznak. Ha a távolság el is választ bennünket, de a szívek közel vannak egymáshoz, és átadják érzéseinket. Az öröm és a hála érzését kelti szívünkben a valóság, amelyet éppen most fogunk ünnepelni: A szó testté lett. Egyszerű jászolban látjuk, hogy Isten, aki mindent tud, pelenkába van bugyolálva, az Isten, aki mindent tud, néma és nem beszél, az Istent, aki mindent irányít, karon kell hordozni. Ki kényszerítette arra, hogy elhagyja az Atya jobbját és szalmára helyezzék? A mennyekben vádolja a szenteket, megégeti az angyalokat és lejön a földre, hogy remegve fázzon a hidegtől? Miért van mindez? Mert szeret minket! Tehát mi is szeressük Őt! Semmi mást nem kíván, csak a mi szeretetünket. Eljött, hogy életet adjon nekünk, amely Ő maga. Isten elviselte a szenvedést értünk és így került hozzánk a legközelebb. Ezért fogadjuk Őt hálával, szeretettel teli szívvel, s akkor Ő is hajlandó lesz eljönni és megszületni szívünkben.”



Ebben a tudatban kívánok áldott ünnepeket, és hogy legbelül gyakran, sőt állandóan ünnepeljék a karácsonyt. Kívánom, hogy a Betlehemi gyermek töltse el az Önök lelkét nyugalommal, békességgel és örömmel!
Ehhez adom őszinte áldásos jókívánságaimat az elkövetkező 2019-es évre is!




Őexc. Sir Pavol Zemko
Magisztrátusi káplán
King of Arms

2018. december 11.