Mikulás ünnepség a Zöld Sziget Állatmenhely lakóinak – a Máltai Lovagrend (KMFAP) Árvagyermekek az állatvédelemért programja keretében
 
2018. december 8-án ismét nagy sikerrel került megrendezésre a törökbálinti Zöld Sziget Állatvédő Egyesület és Menhely szervezésében a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend (KMFAP) által több évvel ezelőtt indított „Árvagyermekek az Állatvédelemért” (Orphans for Animal Rescue – OAR) nemzetközi program keretében tartott Mikulás ünnepség, amelyen az odaérkező gyerekeket kitörő örömmel és hangos ugatással fogadták az árva és a rövidebb-hosszabb ideje gazdára váró kutyusok, akiknek mindig újabb reményt ad a látogatók megjelenése és a nyüzsgés.




A hideg ellenére ezúttal is sokan jöttek el, s a gyerekek és felnőttek most is szívesen vitték sétára a kutyusokat, majd fogyasztották a számukra készített ételeket és finomságokat. A vendégek nem üres kézzel érkeztek: az alkalomhoz illő Mikulás csomagok, csokoládé és szaloncukor ajándékokon kívül kutyatápot, falatkákat, takarókat, törölközőket és sok kutyafelszerelést hoztak, amire mindig nagy szüksége van a menhelynek, figyelembe véve a négylábú lakók állandóan bővülő létszámát. (Ottjártunkkor is érkezett hívás krízishelyzetben lévő állatok miatt. Sajnos sokkal kisebb az örökbefogadási szándékkal jelentkezők száma.)




Az Állatvédő Egyesület és Menhely vezetőivel történt megbeszélésen felmerült, hogy nagy szükségük van az adminisztratív teendőik ellátásához néhány használt laptopra és egy használt lézernyomtatóra, ami nagyban segítené a munkájukat. (De bármilyen feleslegessé vált, viszont ott még jól használható eszközt, adományt köszönettel fogadnak.)



Fontos tudni, hogy ez a menhely semmilyen állami támogatásban nem részesül. Az ott dolgozók állatszeretete, odaadó munkája és gondoskodása által működik évek óta, szinte csodával határos módon. Néhány szervezet (köztük a Máltai Lovagrend, az IBSSA és az IAPA), egy németországi állatmenhely (Tierherberge Donzdorf EV), továbbá magánszemélyek adományaiból tartják fenn magukat és látják el nagy szeretettel a folyamatosan ott lévő mintegy 100 kutyát.
(Előfordul, hogy más állatokat is bevisznek hozzájuk, vagy a munkatársak menekítenek ki veszélyeztetett helyzetben lévőket, pl. öszvéreket. Most például egy szürkemarhát fogadtak be, hogy elkerülje a vágóhidat!)



Lovagrendünk és az IBSSA – lehetőségeik szerint – a jövőben is támogatja az állatmenhelyet ebben a fontos társadalmi feladatot jelentő tevékenységben.

2018. december 10.