A Máltai Lovagrend (KMFAP) ünnepélyes eseménye Romániában
 
2019. április 20-án Sir Alexandru Tiberiu Dékány a KMFAP (Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége) Romániai perjele és Sir Constantin Buzatu, Nagykereszt lovagja meghívására és magas színvonalú szervezésében ünnepélyes lovagrendi eseményre került sor Aradon, Romániában a Continental Hotel elegáns termeiben.



Máltai és ciprusi lovagok részvételével, köztük Sir Dr. Bogdan Vukosavljevic, a Balkán Régió Nagyperjele jelenlétében, a Magisztrátusi Gárda tagjainak: Sir Fischli Miklós, Sir Kotlár Attila és Sir Szalatnai Kevin kíséretében, H.G. Popper György, KGC, Lieutenant General, Máltai Lovagkereszttel tüntette ki Dorel Gheorghe Caprar urat, Románia parlamenti képviselőjét, a Román Parlament Honvédelmi Bizottsága elnökét.



Caprar úr a kitüntetés átvételekor elmondta: óriási öröm és megtiszteltetés számára, hogy e kitüntetéssel a történelmi Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége tagjai sorába fogadta. Megerősítette, hogy a jövőben is mindent elkövet – ahogy eddig is – a rászorulók támogatása érdekében és szeretne hozzájárulni, hogy a világ jobb hely legyen.



Köszöntjük új lovagtársunkat és gratulálunk eddig végzett tevékenysége elismeréséhez! Meggyőződésünk, hogy személyének köszönhetően az aktívan működő Román Perjelség a továbbiakban még eredményesebben folytathatja munkáját a térségben.



2019. május 2.