Sir Prof. Pavol Zemko, King of Arms, a Máltai Lovagrend (KMFAP) Magisztrátusi káplánja húsvéti üzenete – 2020
 
Erősödjünk meg az egységben! 
Jézus Krisztus feltámadott a halottaiból, Halleluja!  
 


Kedves Dámák, Tisztelt Lovagok! 

313-ig a korai egyház számára nagy bátorságot jelentett, hogy kiálljon a feltámadt Úr mellett és megvallja a hit ezen alapvető igazságát. Mert, ahogyan a történelem tanításából tudjuk, a kereszténységet nem ismerték el, és a keresztényeket kegyetlen módon gyilkolták. 
313 óta még a mai napig is nagy bátorság szükséges a feltámadt Krisztus és Egyháza melletti jelentéstételhez. Még a szabadság viszonyai között is elutasítják, megvetik és gúnyolják a keresztényeket, a totalitárius rendszerekben pedig szisztematikus üldöztetésben, fenyegetésben és fizikai megsemmisítésben van részük. 



Minden dámának és a lovagnak bátornak kell lennie, ha hűek akarunk lenni védőszentjeink Alamizsnás Szent János és Keresztelő Szent János üzenetéhez és közbenjárásuk segítségével átadni ezt az üzenetet a jövőnek. 
Legyük ebben példa a húsvéti időszakban, de azután is a koronavírustól megmentők számára! Nekik tudniuk kell, hogy a világméretű járvány elleni küzdelemben nincsenek egyedül! Mindnyájan – egészségesek, karanténban lévők, fertőzöttek, orvosok, ápolók, egészségügyi dolgozók – együtt vagyunk ugyanabban a csónakban. 

Ezért imádkozom és áldásomat küldöm a 2020. év Húsvétján!


 Sir Prof. Pavol Zemko
 Magisztrátusi káplán
King of Arms

Az eredeti szlovák üzenet az alábbi képre kattintva olvasható:


2020. április 7.