Megjelent a Válságkommunikáció címû könyv
 
?Ha melletted a közvélemény,
nincs, ami ne sikerülne!?
(Abraham Lincoln)

ELŐSZÓ

    Dr. Fodros István Rendőrtiszti Főiskola részére készített jegyzete hézagpótló alkotás, a magyar felsőoktatás történetében példanélküli vállalkozás. A jegyzet a Válságkommunikáció címet viseli, de jóval tágabb ennél. A rendészeti, illetve a  bűnügyi munka kommunikációs kapcsolatrendszeréről, kommunikációs technológiájáról szól,  amelynek elsajátítása az információs társadalom korában minden rendőrtiszt számára elengedhetetlen. Nyilván igaz a jegyzet mottója, hogy ha melletted a közvélemény, nincs, ami ne sikerülne. De ez csak rövidtávon igaz. Hosszabb távon a közvélemény manipulálása bumerángként üthet vissza.
    A jó kommunikáció alapja a színvonalas munka és ez különösen igaz akkor ? mint a szerző a jegyzet végén írja - , ha a rendőrség folyamatos krízishelyzetben dolgozik.
    A szerző maga is gyakorló újságíró, aki nagy nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkezik. Ezért a jegyzet élvezetes stílusban íródott és így bízom abban, hogy a  jegyzet elsajátítása kellemes élmény lesz a hallgatók számára.

Dr. Sárközy Tamás
egyetemi tanár

Az alkotó 20 darab tiszteletpéldányt ajándékozott az IBSSA részére és annak oktatási rendszere támogatására. Ezek a példányok az IBSSA oktatással foglalkozó szervezetei és azok szakemberei részére kerülnek kiosztásra.