"Védd magad!" -HIV-és Drog-prevenciós Családi Egészségnap
 

Augusztus 29-én, pénteken este egy kiállítás megnyitójával indult a rendezvény, amelyet az Anonym Aids Tanácsadó Szolgálat orvos-szakemberei állítottak össze.

Sir Fra Jankovich R.I. Maximillian, a Máltai Hórusz Rend rendfőnöke köszöntő beszédében kiemelte, hogy Magyarországon ezek a témák nagyon kevés figyelmet kapnak, és többek között azért van nagy jelentősége ennek a rendezvénynek, mert ehhez hasonlót még nem rendeztek hazánkban.

A rendezvény fővédnöke H.G. Prof. Popper György, a Lovagi Állam Miniszterelnöke (KMFAP), Magyar Nagyperjel beszédében hangsúlyozta, hogy a drog és a HIV fertőzés ma már nagyon súlyos, világméretű problémának számít. A megnyitón több lovag és dáma is képviselte a Máltai Lovagrendet.

Augusztus 30-án, szombaton délelőtt gyermekfoglalkozásokkal, rajzversennyel, drog-prevenciós előadásokkal és filmekkel várták a fiatalokat a T+T Humán Szolgáltató Bt. jól felkészült szakemberei.
A családosan érkezők megismerkedhettek az egészséges életmódhoz szükséges táplálék kiegészítőkkel, tanácsokat kaphattak a dohányzásról való leszoktatáshoz, részt vehettek vérnyomás, vércukor és antioxidáns szint mérésen.
A nap folyamán a jelen lévő civil szervezetek (többek között az EDDKE Egyesület, valamint a Civil Aids Fórum tagszervezetei) képviselőivel is beszélgethettek az érdeklődők.

Délután a HIV és Hepatitis betegségekről szóló előadások hangzottak el, majd fiatal felnőttek és felnőttek ingyenes és anonim HIV szűrésére volt lehetőség. Az estét és a rendezvényt Bácskai Juli Pszichoszínháza zárta, amely -kapcsolódva a rendezvényhez - a függőség témáját járta körül.