Jótékonysági nyári üdültetés
 
A gyermekek olyan városokból származnak, ahol a polgármester Lovagrendünk tagja: az első csoport Gyuláról érkezett, Lady Dr. Perjési Klára városából. A gyerekek a Balatonhoz is kirándulhattak és megismerhették Szekszárdot és környékét. A második csoport Nógrádmegyerből jött, Sir Verbói Gábor településéről, az ő tartózkodásukat egynapos kézműves foglalkozás tette érdekesebbé, Dáma Kondorosi Szilvia aktív irányítása és segítsége mellett.
A harmadik csoport Tolna megyei gyermekekből állt, Sir Ferger János és Sir Király Csaba szervezésében.
A negyedik csoport Aradról érkezett, Sir Dékány Tibor szervezésében. A nagyszerű ellátás mellett a gyermekek gazdag túristaprogramon vehettek részt: budapesti kirándulás és Parlament látogatás, kirándulás Pécsre és Mohácsra. S nekik is egész napos kézműves foglalkozást szervezett Dáma Kondorosi Szilvia.
Eddig mintegy 180 gyermek és kísérő felnőtt nyaralhatott itt.
A szervezési, koordinálási és beszerzési feladatok ellátásában nagy szerepe van évek óta Sir Király Csabának, a Dél-Magyarországi Bailiff-nek, aki lelkesen, fáradhatatlanul végzi a szervezést, nagyon átérezve a gyermekek nem egyszer tragikus helyzetét, életét. Mindent megmozgat, széles kapcsolatait latba vetve arra törekszik, hogy az itt üdülő gyermekek minél több jóban és felejthetetlen élményben részesüljenek.
Nagyon köszönjük a Lovagrend nevében Sir Ferger Jánosnak ezt az rendkívül nagylelkű segítséget, amelyet a Lovagrend nevében ajánlott fel és önzetlenül folyósít a rászoruló gyermekeknek.
Kedves Sir János! Igazi lovagi tettet hajtasz végre s teszed mindezt nagyon szerényen, nagyon magától értetődően. Óriási köszönet Neked!

Az üdültetés 2008 szeptember hónapban tovább folytatódik, a UNICEF szervezésében és vele együttműködésben továbbra is Sir Ferger János felajánlása alapján, ezúttal a romániai árvízkárosult gyermekek részére. Több turnusban különböző romániai helyről érkeznek a gyermekek, akiknek családja nagyon gyakran szinte mindent elveszített a természeti katasztrófában.
S ezért nekik ez az alkalom még nagyobb élmény és szinte egyetlen lehetőség a nyaralásra.