Koncert Kecelen
 

2008. augusztus. 19.-én Kecel város polgármestere Sir Haszilló Ferenc lovagtársunk, immár 6. alkalommal "állt" a nagyérdemű elé és művészetével elkápráztatta hallgatóit!
A döntően zongorán előadott örökzöld melódiák, a hőségérzetet még fokozták, az elismerés sem maradt el, melyet a kitörő taps, nem ritkán a vastaps jelzett! A hangulatot fokozta a orgonán előadott Bach szerzemény a: "D mol toccata és fuga", mely érdekes módon a könnyű zenei produkcióba megtalálta a "maga helyét"!
A sok-sok örökzöld befejező műsorszámok egyike a megható altató dalocska nem egy szem sarkába varázsolt fátyolosságot. A "leszállt a csendes éj, alszik a város"... mondandója több értelmezést is adott a műsor befejezésének, melyről igen hosszú esszét lehetne írni..!
A zenei műsort színesítette az államalapítás megünneplése, ennek keretében méltatták Szent István királyunkat, valamint XIII. századi verseket mondta szerepet vállaló 10 éves kisfiúk és kislányok. "Le a kalappal előttük" minősítést nyugodtan megengedhetjük magunknak, mer a versek nehézségi foka, a nagyszámú közönség igen csak "próbára" tehette őket, mint tette néhány fellépést vállaló felnőttet!


A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Sir dr Popper György és Lady Anna Grófnő, valamint Rendünk (KMFAP) Dél-Magyarországi Bailiffje Sir Király Csaba és hitvese Dáma Zsuzsanna is.
A koncert befejezésekor a közönség állva tapsolta meg előadóművészét, a felzúgó vastaps  Sir Ferencnek szólt, aki "művészhez méltó alázattal" hajolt meg köszönete jeléül.
Sir Ferenc!  Mindent köszönünk, a koncertben rejlő emberséget, szeretetet, odaadást és elhivatottságot!