A KMFAP Nagymesterének magánlátogatása Magyarországon
 

2008. augusztus elején Cosmelli herceg és felesége Isabel hercegnő magánlátogatáson járt Magyarországon. A meghívó Sir Niklós András volt, akinek esküvője szolgáltatta az alkalmat az ideutazásra. Nagymesterünk és felesége először Kertész Ferenc ezredes, a Lovas gárda parancsnoka és felesége Krisztina vendégei voltak, hiszen Cosmelli herceg nagyon kedveli és sokszor gyakorolja is a lovaglást, amit most bőségesen kipróbálhatott Magyarországon is. Kertész Ferenc és neje olyan színvonalas és gazdag lovas programot állítottak össze, amelyre Cosmelli herceg nem is számított. Naponta hosszú tereplovaglások, találkozások a települések vezetőivel és a lakosokkal ahol áthaladtak, magyaros étkezések, saját kezű főzésekkel szerepeltek a programban. Felejthetetlen élményt nyújtott Nagymesterünknek ez az igen speciális program, amelyben Kertész Ferenc nagyon járatos.


Ezt követően Nagymesterünk és felesége a meghívó Sir Niklós András vendége volt, aki menyasszonyával, Katona Lindával 2008. 08. 08.-án (szerencsenap?!) kötött házasságot. Sir András Nagymesterünket kérte fel esküvői tanújának. Az eseményen számos dáma és lovagtársunk is részt vett. A templomi szertartásra a Bazilikában került sor, amelynek végén az ifjú pár két fehér galambot engedett szabadon a násznép szeme láttára. A gesztus szimbolikája magáért beszélt. Majd ezután két hatalmas fehér limuzin és számos autó várta a résztvevőket, hogy konvojba rendeződve rendőri előfutóval elinduljanak Gödre, a Polus golfklub és szállodába. A rendőri felvezetés nagyon hasznosnak bizonyult a hatalmas péntek délutáni csúcsforgalomban. Megérkezve a helyszínre frissítők és más italok elfogyasztása után következett a polgári szertartás a gyönyörű parkban. Az anyakönyvvezető költőktől vett versidézetekkel illusztrálta az esemény fontosságát és érzelmi gazdagságát. S bent a nagyteremben már várta a résztvevőket a pazarul megterített asztal, névre szóló szalvétagyűrűkkel.

A vacsora menüje gondosan lett összeállítva és nagyon jó volt. Egész este zenekar játszott, hol aláfestő zenét, hol tánczenét, az utóbbinak különösen nagy sikere volt a jól szórakozó násznép körében. A menyasszony egy pillanatra eltűnt, s mikor újra megjelent megcsodálhattuk a második esküvői ruháját, amelyet később viselt. Az első hófehér uszályos abroncsos, a második tört-fehér, hosszú, kevésbé bő. Nehéz eldönteni, hogy melyik volt különlegesebb. Hirtelen leállt a zene és a vendégek a teraszra vonultak, ahol nagyon látványos, 10 percig tartó tűzijáték következett az ifjú pár tiszteletére és meglepetésére. A kötelező esküvői torta óriási méretű volt és három íz világban készült. Majd jött a menyasszonytánc és a sok vendég hajnalig mulatott. Talán a fentiekből is kiderül, hogy igen nagystílű esküvőn vettek részt azok, akik jelen voltak.