A Szuverén Ciprusi lovagrend és az IBSSA kapcsolata
 

Federation of  Autonomous Priories of the Sovereign Order of Saint John of Jerusalem Knights of Malta (KMFAP), nemzetközi lovagrend (magyar nevén: Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége) államformáját tekintve monarchia, amit a nagymester vagy a régens vezet. Mindkettőt élethosszig tartóan választják vagy, ha uralkodó ház tagja, akkor örökletes címen kinevezik. A lovagrend  jelenlegi nagymestere a portugál José Cosmelli HMEH vezeti. Elődje H.B. Dom Lorenzo nagymester New-York-i Metropolita és Főpátriárka volt.  

A lovagrend teljes jogú tagja a Sovereign Order of Cyprus (Szuverén Ciprusi Rend), amely a KMFAP katonai szárnya. A lovagok Cipruson és Rodoszon is alapítottak rendet, ezek jogutódja az Order of Cyprus.  (A rodoszi ág ma a Sovereign Military Order of Malta, SMOM része.) Palesztina visszafoglalásának reményében a Rend Ciprusra költözött (1291-ben), ahol Lusignan-i Henry király Limasszol városában rendezte be a főhadiszállását. Ez időtől az uralkodó testőrségét a Ciprusi Rend lovagjai alkották. Tehát a Szuverén Ciprusi Rend sikeresen megőrizte függetlenségét és katonai jellegét (A lovagokat "Knights of Sword and Silence"  / Kard és a Csend Lovagjai néven ismerhetők a történelemben).

Jelenkorban a Ciprusi Rend programját a kor követelményeihez igazította: a történelmileg tradicionálisan kialakult katonai, védelmi funkciók felélesztése mellett biztosítja a KMFAP Magisterial Guard (Nagymesteri testőrségét) továbbá fontos cél a Rendi vezetők biztonságának szavatolása. A Ciprusi Gárda tagjainak képzését a nemzetközi terrorizmus és a kábítószer elleni harc, a katasztrófa-elhárítás, a harcművészetek elsajátítása mellett az IBSSA nemzetközi hírű oktatói végzik. Erre garancia Sir Professzor Popper György gróf GCKM., a Rendi Állam miniszterelnöke, a Ciprusi Rend Nagykancellárja személye, aki egyben az IBSSA egyik alapítója és elnöke is.

 International Bodyguard & Security Services Association
 
1994. április 7-én, a Budapesten tartott alapító kongresszuson, 12 személy (8 országból:  Spanyolország, Franciaország, Magyarország, USA, Egyiptom, Németország, Dél-Afrika és Nagy Britannia) megállapodott abban, hogy létrehozzák a International Bodyguard & Security Services Association (Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségét), melyhez hasonló nemzetközi szervezet még nem létezett a biztonsági szakmában, bár számos olyan vállalat volt, amely nemzetközi vásárokat, biztonságtechnikai kiállításokat és kongresszusokat szervezett.
 
A Szövetség a civil biztonságszolgálati és biztonságtechnikai szféra független nemzetközi szövetsége, egy olyan non-profit szervezet, amely tagjai tevékenységét nemzetközi méretekben összefogja, koordinálja és szakmai vonatkozásban segíti.
 
Jelenleg H.G. Prof. Popper György, a Federation of  Autonomous Priories of the Sovereign Order of Saint John of Jerusalem Knights of Malta Nagymesterének általános helyettese, a Sovereign Order of Cyprus Nagykancellárja és az IBSSA elnöke, akit 1998-ban a Budapesti Kongresszuson választottak meg tisztségére, majd a következő kongresszusokon újraválasztottak. (legutoljára: Arad  2008. szeptember. 5 - 7.)
 
Az IBSSA  jelentős nemzetközi szervezetté nőtte ki magát, 120 országban van jelen, és tagjain keresztül több százezer a biztonsági szférában dolgozó szakembert képvisel. A Szövetség tagjai naprakészek a bűnmegelőzés legmodernebb eszközei vonatkozásában, munkájukat a regionális irodák és a tagországok képviselői segítik.
 
Az IBSSA tagjai között számos jelenleg is aktív vagy nyugalmazott tábornok, államelnök, miniszter, világsztár és neves személyiség szerepel. Az IBSSA együttműködési megállapodást kötött számos nemzetközi szervezettel, köztük az INEOA (International Narcotic Enforcement Officers Association - Kábítószerellenes Tisztek Nemzetközi Szövetsége) e szervezet első európai kitüntetetje Sir Prof. Popper György, - Federation of the Autonomous Priories Knights of Malta (Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége), IPA (International Police Association - Nemzetközi Rendőrszövetség), IUPA (International Union of Police Association) IPSP (International Parliament for Safety and Peace - Béke és Biztonság  Világ Parlamentje), Mission Europa, WAAF (World Anticriminal Antiterrorist Forum), Business World and Security Alliance, International Budo Academy, valamint a Magyar Tűzoltóság, Rendőrség és Honvédség testületeivel.
 
Az IBSSA évente több alkalommal megjelenteti a tagok és a szövetség által elismert, nemzetközi kiképzők listáját. Emellett a tagok rendszeres tájékoztatást kapnak a szakterületet érintő technikai újdonságokról és eseményekről. Az IBSSA tevékenységéről, aktuális információiról a kongresszusokról és minden a szövetséget érintő dologról az angol nyelven megjelenő - Bodyguard and Security -  hivatalos IBSSA Magazin, illetve a magyar nyelven kéthavonta megjelenő Detektor Plusz Magazin IBSSA melléklete is beszámol.
 
Kiképzés:
Az IBSSA Olaszországban, Izraelben, Magyarországon, Franciaországban, Svájcban és a világ más korszerű kiképzőbázisain az IBSSA szakemberei és más nemzetközi hírű mesterek bevonásával egy - két hetes alap és speciális tanfolyamokat szervez. (lövészet, közelharc, harci művészetek, autóvezetés, személybiztosítás, stb.) Nemzetközileg elismert kiképzőközpont üzemel továbbá Romániában, Csehországban, Szlovéniában, Oroszországban, Dél - Afrikában, Szerbiában, Hollandiában, Gambiában, Írországban és Magyarországon is. A Ciprusi Rend, illetve a Ciprusi Gárda tevékenyen részt vesz a magas fokú testőr és biztonsági szakemberek képzésekben.
 
Azonos tematika és követelményrendszer alapján kihelyezett tanfolyamok kerülnek megszervezésre, igény esetén a világ bármely országában, ahol az IBSSA tagszervezet, vagy a lovagrend tagjai a szükséges feltételeket megfelelő szinten tudják biztosítani.
 
A nemzetközi továbbképzés magas színvonalát jelzi a 2010 szeptemberében kilencedik alkalommal Budapesten  megrendezett IX. SEC-tember IBSSA International Special Security Training Course, amelyre egyre nagyobb igény és nemzetközi érdeklődés mutatkozik.
 
Az IBSSA állandó nemzetközi rendezvényszervező bizottsága alkalmas arra, hogy a világ bármely országában magas színvonalú biztonság-szakmai, sport, kulturális vagy üzleti eseményeket, konferenciákat, kongresszusokat szervezzen. (A szervező bizottság protokoll szekciójában több ország korábbi protokollfőnöke tevékenykedik.)

Együttműködési szerződések:
Az IBSSA Magyar Szekciója együttműködési szerződést kötött a Rendőrtiszti Főiskolával, a Biztonsági Nagyvállalkozások Szövetségével, a Budapesti Bűnüldöző Akció Osztályt Támogató Alapítvánnyal, a Szent György Alapítvánnyal, a Nemzetközi Bűnmegelőzési Intézettel, a Nemzetőrséggel, a BM Nemzetközi Oktatási Központtal és még számos bűnözés elleni harcot segítő alapítvánnyal, a BM Kórházzal, a Humanitás Bűnmegelőzési Társasággal, a Polgárőrséggel és más szervezetekkel. Hasonlóképpen a KMFAP - Sovereign Order of Cyprus rendelkezik államközi szerződésekkel.
 
Az IBSSA és a Sovereign Order of Cyprus mint a KMFAP teljes jogú tagja, jól kiegészítik egymás tevékenységét, és szoros együttműködést alakítottak ki a szakmai képzés - és továbbképzés, bűnmegelőzés, bűnüldözés, kábítószer ellenes tevékenység, a gyermek, a család és a települések biztonsága vonatkozásában és a szakmai rendezvények szervezése területén.
 
Nemzetközi kapcsolatait felhasználva mindkét szervezet biztosítja kellő szakmai fejlődését, és utánpótlását. A lovagok őrzik évszázados hagyományaikat és jelképeiket, humánus értékrendjük és tetteik által  jelentős segítséget nyújtanak a gyermekek, a családok, rászorulók  segítésében, ezáltal tökéletesen kiegészítve az IBSSA bűnüldözési, kiképzési, védelmi és segítségnyújtási tevékenységét nemzetközi és magyarországi vonatkozásban.