Sir Tóth Attila, Máltai Lovagrend (KMFAP) Lovagparancsnoka halálára
 

Elhalt a mosoly, a figyelmeztető, tanácsosztó szó, a férj, az apa arca és szava már csak az emlékezetben él!
Döbbenetes gondolatok cikáznak bennünk, próbáljuk felfogni az érthetetlen és megváltoztathatatlan tényt. Csak ismételni tudjuk: miért történt?
Hiszen fiatal, tettrekész ember volt, tele ambícióval és tervvel.
Még oly sok dolga lett volna köztünk, megannyi apai, szakmai kötelesség, de a sors kegyetlenül közbeszólt! Rideg, senkit sem kímélő keze lesújtott hirtelen, váratlanul! Dermedten, fátyolos szemmel állunk a tények előtt: volt? nincs többé!

Sir Dr Tóth Attila

a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége lovagparancsnoka, a Ramsys Részvénytársaság elnöke örökre elköltözött közülünk.

Búcsúzunk, mert nem tehetünk mást! A búcsú szavai torokszorítóak, csak érzékeltetik a gyászt és a bánatot, de "valódi" érzéseket szavakba önteni szinte lehetetlen!

Drága Sir Attila!

Oly sok éven keresztül voltál lovagtestvérünk, s most utoljára írok neked! Szíved, értelmed, érzelmeid által kerültél a Lovagrend vonzásába és soha nem feledkeztél meg arról, hogy mivel tartozol a Lovagrendnek, amelynek lovagja lettél.
Szeretettel, segítő szándékkal, adományokkal beírtad neved a lovagok Nagy Aranykönyvébe!
Kimagasló érdemed Lovagrendünk világhálón való megjelenítése, amelyet az általad vallott: "aki nincs fenn a világhálón, az nem is létezik" elv értelmében hoztál létre nagy szakértelemmel! Ez a honlap mindig is rád fog emlékeztetni.
Maximálisan teljesítetted a Lovagrend kéréseit, elvárásait. Minden ötletet felkaroltál és segítetted megvalósítását. Nagyvonalú házigazdája voltál egy éven keresztül a Diplomata Akadémiának is.
S ha a szükség úgy hozta, lovagtestvéreid mellett is bátran kiálltál, mint egy igazi lovag!
Saját szakmai életedben egy tiszteletreméltó Ramsys birodalmat hoztál létre.

Most, amikor néhány pillanatképpel felidéztem személyiségedet, tevékenységedet, tetteidet, mélyen megrendülten írom le a búcsú szavait, s igyekszem magamba rejteni a keserűséget és a férfiúi könnyeket. Ígérem, soha nem felejtünk el!
Nem felejtjük el szavaidat, jó tetteidet, azt a sok segítséget, amelyet évek óta kaptunk Tőled és amelyet az utolsó pillanatig is kész voltál nyújtani nekünk.
Űrt hagysz magad után itt a földön, és nagyon sok elképzelt tervedet, amelynek megvalósítása nem rajtad múlott.
Mindig közöttünk leszel a lovagi találkozásainkon, lovagi eseményeinken, szívünkben és gondolatainkban örökre velünk maradsz! Így őrizzük meg emlékedet!

2008. november 5.

Lovagok és Dámák nevében:

Sir Professzor Popper György
a Nagymester Általános Helyettese
Rendi Miniszterelnök,
Magyar Nagyperjel

 

"Csapataink megbékéltek, nyugodj békében Barátom!" Popper Ádám