Sir dr. Alexander MILESZ 50. születésnapja:
 

Október utolsó napjaiban rendkívül ízléses, címeres meghívót kaptunk kézhez, amelyben születésnapra invitált Sir Alexander Milesz lovagparancsnok, népszerű lovagtársunk, aki a Közép-Magyarországi Bailiff. S miután nagyon kerek évforduló, az ötvenedik következett az életében, meg is adta a módját az ünnepelt. A maratoni hosszúságúra tervezett party-ra (egyébként úgy is tartott!!!) november 5-én, szerdán került sor "birtokán" a Sziráki kastélyban.


 Törtük is a fejünket, hogy hova ülteti Sir Alexander a mintegy háromszázötven meghívott vendéget, hiszen a kastély befogadóképessége sokkal kisebb. Amikor megérkeztünk persze rögtön fény derült a rejtélyre: a parkban hátul egy hatalmas fűthető sátrat állítottak fel a vendéglátók, ahol azután kényelmesen elfért, s mulatott nagy egyetértésben a társaság. Sir Alexander, aki civilben egyébként a Forever magyarországi és közép-kelet-európai igazgatója, szerte a világból várta barátait, vendégeit. S hogy nemzetközi eseménynek voltunk szemtanúi, annak bizonyságául, a teljesség igénye nélkül csak néhány név a vendégek közül: tiszteletüket tették a régió ez ideáig egyetlen gyémánt termékforgalmazói, a szerb-magyar Lomjansky Veronika és Lomjansky Stevo, eljött a dupla gyémánt német Katrin Bajri, s persze köszöntötték a környező területi direktorok, így az ex-belügyminiszter, bosnyák Dr. Slavko Paleksic "aki egyébként lovagtársunk" a szlovén Kepe Endre, a szerb Branislav Rajic valamint a horvát Dr. Molnár László. S sorolhatnánk tovább a nemzetiségeket, akik eljöttek Milesz doktort köszönteni Albániából, Romániából, Angliából, Szerbiából és a tengerentúlról is.


S persze lovagrendünk is népes csapattal képviseltette magát a mulatságban, mintegy tizenöt máltai, ciprusi és magyar rendi lovag és dáma érkezett Sir Alexander születésnapjára H.G. Prof. Popper György és Lady Anna vezetésével. Nem érkeztünk üres kézzel, nagyon komoly és elegáns ajándékkal készültünk. Ami egyébként azért is különleges volt, mert az összegyűlt ünneplő közönség előtt, a színpadon felsorakozott a "lovagok csapata" s Miniszterelnökünk a Nagymester külön engedélyével itt adhatta át a lovagok közös ajándékát Sir Alexandernek: a lovag nagytiszti előléptetést jelképező ezüst nagycsillagot. S ráadásként megkapta a nemes származású lovagokat megillető nyakéket is, amelyet jogosult a nyakkereszt felett viselni. Ez volt az est egyik fénypontja, óriási ováció köszöntötte a kitüntetést meghatódva átvevő Sir Alexandert. S miután ráadtuk az új rangjának jelképeit, boldogan és büszkén fogadta a jelenlévő lovagtársak gratulációját.


 Fantasztikus vacsorával folytatódott az est, miközben pazar műsorral kedveskedtek a szervezők az ünnepeltnek. Megint csak a teljesség igénye nélkül, néhányan a fellépő művészek közül: Kovács Kati, Keresztes Ildikó, Túri Lajos, Lui, Pataki Attila és az Edda, a Kormorán együttes. Éjfélkor tűzijáték következett, majd folyt a tánc virradatig. Mindent egybevetve, emlékezetes félévszázados évfordulót ünnepeltünk. S hajnalban úgy búcsúztunk, hogy viszontlátásra, hiszen egy nappal később ismét Szirák adott helyett a lovagi eseményeknek