Lovag-és testõrbál a Corinthia Grand Hotelben
 

A hagyományos Lovag és Testőrbált ezúttal a Corinthia Grand Hotel Royal különlegesen gyönyörű báltermében rendezték és közel kétszáz elegáns vendég érkezett estélyi öltözetekben az este nyolckor kezdődő eseményre. Az újonnan avatott lovagok természetesen nyakkereszttel, de szinte mindenki viselte a Rend valamilyen jelképét, így foglalt helyet a tízszemélyes körasztaloknál. A hölgyek szebbnél szebb estélyi ruhákban pompáztak, közülük is a legkülönlegesebb ruhát a Rendi Állam külügyminiszterének felesége, Aradi Csilla viselte, aki egy nagyon rafinált, exkluzív Náray modellben érkezett.

Egyébként asztaluknál ült a neves divatkreátor Náray Tamás, aki túl azon, hogy Csilla szinte "házi öltöztetője" a Lovagrend kitüntetettje is. Nincs még egy hónapja sem, hogy Tamás az ugyanebben a bálteremben rendezett haute couture bemutatója után magas kitüntetést vehetett át Popper miniszterelnöktől. S a báli alkalmat ragadta meg Náray Tamás, hogy a Lovagrend mellé rendelt divatnagykövetté nevezze ki Aradi Csillát.


 Nyolc után néhány perccel kezdetét vette a hivatalos program. A Miniszterelnök és a Nagymester megnyitották a báli mulatságot, s bevezetésként még aláírtak egy együttműködési megállapodást a Romániában beruházó magyar üzletemberek Szövetségével, amelynek elnöke Sir Pánczél Zoltán KCM.


 A vacsora alatt diszkréten játszott Netti és a Holländer zenekara. A desszert után az új lovagok megkapták lovagi diplomájukat, majd megnyitott a galérián a bár és szivarszalon, lehetett fotózkodni újságcímlapra, vagy kóstolni csoki szökőkút alatt fürdetett marcipángolyókat. A műsor egyik attrakciójaként Dáma Csonka Zsuzsa a Magyar Állami Operaház magánénekese bűvölte el a közönséget, majd elmaradhatatlan műsorszám következett, lovagtársunk, jószolgálati nagykövetünk a varázslatosan játszó Sir Mága Zoltán aratott ismét osztatlan elismerést virtuóz játékával.

A későbbiekben a táncparketté lett a főszerep, ahol hajnalig ropták a vállalkozó kedvűek. A mulatozást éjfél után csak három momentum szakította meg, betolták a fantasztikus tortát, rajta a lovagrendi és testőrszövetségi címerekkel, az előtérben elkezdték felszolgálni a fantasztikus tejfölös, kolbászos káposztát, míg bent a teremben a tombolán nyerhető ajándékokért indult meg a küzdelem. Minden jó, ha a vége jó, háromnegyed öt is elmúlt, mire az utolsó párok is elhagyták a báltermet.
Viszontlátásra a következő, tavaszi Lovagi és Testőrbálon!