A Máltai Lovagrend nagyszabású segélyakciója: Inkubátor és csontsûrûség mérõ Angolának és Sao Tomének *_
 

*Lovagrendünk döntése alapján a készülékeket Afrikába szántuk, Angolának és Sao Tomé és Principe országok egészségügyi ellátásának  szeretnénk ezzel segíteni. Az eszközöknek még Európán belüli szállítása is  nagy  munkát jelentene, hát még ha ezt a  súlyos és nagy terjedelmű szállítmányt  Afrika két távoli pontjára kell eljuttatni.
Sir Kóbor László lovagtársunk  által rendelkezésünkre bocsátott kamionnal a gondosan becsomagolt,  nagyértékű készülékeket elszállíttattuk Lisszabonba, s  onnan már Lovagi Államunk illetékes nagykövetségei  gondoskodnak   a küldemény továbbszállításáról. Sao Tomé eddig egyáltalán nem rendelkezett inkubátorral és csontsűrűség mérő készülékkel sem, így számukra ez lesz az első ilyen rendeltetésű, igen   fontos orvosi eszköz, amihez  Lovagrendünk adományából jutottak hozzá. Angolába pedig csontsűrűség mérő  gépet  juttattunk el.
Az orvosi műszerek  együttes értéke sok millió forint összeget tesz ki és
a szállítás -- miután nagy terjedelmű eszközökről van szó, és az úticél is igen távol található -- ugyancsak komoly anyagi ráfordítást igényelt. Az adományok  bonyolult adminisztratív ügyeinek intézésében és  nagyon nehéz logisztikai lebonyolításában  a következő lovagtársaink játszottak nagyon fontos szerepet, akiknek hálás köszönetet mondunk  értékes, szakszerű közreműködésükért, önzetlen segítségükért, amellyel hozzájárultak a Máltai Lovagrend (KMFAP) igen fontos központi segélyprogramjának ezen akciója sikeres megvalósításához.

Köszönet szavait tolmácsoljuk  négy, kiemelkedő munkát végzett lovagtársunknak:
Sir Kóbor László  - Máltai Lovag
Sir dr.Szamosvölgyi Csaba- Máltai Lovag
Sir dr. Vásárhelyi Péter- Máltai Lovag
Sir Stangl Péter  - Máltai  Lovag

 

         H.G. Prof. Popper György   GCKC
        a Nagymester Általános helyettese