Sir Mága Zoltán Máltai Lovag karácsonyi koncertje a Parlamentben
 

 

 Hagyományteremtő esemény  lett  az elmúlt évben  a Parlamentben megrendezett első karácsonyi koncert, amelyet az idén is  Sir Mága Zoltán szervezett nagy lelkesedéssel és hozzáértéssel. Sir Mága Zoltán a  Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetségének Lovagja,  Rendünk Jószolgálati Nagykövete, akit gyakran neveznek  "a szeretet muzsikusának". A nagyszerű karácsonyi eseményre december 22.-én került sor, amelynek  fővédnöke ismét  az Országgyűlés  Elnök-asszonya, Dr Szili Katalin volt.  A védnökök között számos közjogi méltóság  neve  szerepelt, s sokan személyesen  is jelen voltak  az ország  emblématikus épületében. A hely szépségét fokozta a gyönyörű karácsonyi díszítés, amely igazi ünnepi hangulatot teremtett a meghívottak részére.

 

 A karácsony a szeretet,  a béke, nem utolsó sorban a család ünnepe.  Ezen a koncerten Sir Mága Zoltán felajánlásában több  család jutott komoly   pénzadományhoz,  amely  sulyos beteg  gyermekek   gyógyításának magas költségeihez  járult hozzá jelentős mértékben..
Az adományozás teljesen  természetes cselekedet  Sir Zoltán életében,  amelyet önzetlenül, szerető szívvel igen régóta  gyakorol  a tőle megszokott rendszerességgel.
A koncertet Lezsák Sándor úr, a Tisztelt Ház Alelnöke nyitotta meg, személyes emlékeket idézett fel a zenéhez fűződő kapcsolatáról, s köszöntötte  a megjelent vendégeket és közreműködőket..
A műsorban  az Operett Színház rangos művészei is felléptek, akiket  Sir Zoltán kisért virtuoz  hegedűjátékával.
A színház direktora is méltatta  Sir Zoltán  művészi és emberi teljesítményét, és hangot adott  örömének, hogy  társulata immár ?örökös tagja? lett  a parlamenti karácsonyi  koncertnek.Az  énekesek, a szólisták, a zenekar, a Magyar Rádió felnőtt kórusa és gyermekkórus hozzájárult az  nagyszerű est sikeréhez.
Természetesen a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége képviseletében, számos lovag  jelenlététben H.G. Prof. Popper György is szót kapott és  köszöntötte   lovagtársunkat, Sir Mága Zoltánt,  s Őeminenciája  Cosmelli herceg,  Nagymester nevében elismerő szavak kiséretében átadta a Lovagrend kitüntetését: a Dicsőségért Érdemrend Babérokkal Ékesitett Aranyfokozatát. A  kitüntetést Sir  Mága Zoltán nagyon jelentős humanitárius tevékenységével érdemelte ki, amelyet saját erőből  végez, ahogy ezt Lovagrendünk is teszi.

Az est fénypontja a fináléban elhangzó Csendes éj zenéje volt, nagyon eredeti, un. Mága feldolgozásban.  amelyet a világ minden zugában ismernek..
 Az elköszönő szavakat Sir Mága Zoltán mondta, bejelentve,hogy  a  koncert hagyományát folytatni szeretné a jövőben is.
A közelgő új esztendő alakalmából  boldog, egészségben és szeretetben gazdag jövőt kívánt, - megjegyezte: 2009. január. 1.- én  nagyszabású Újévi koncertet tart a Papp László Sport Arénában, ahová mindenkit szeretettel vár!   Ez a mega méretű  esemény is úttörő vállalkozás  Sir Zoltán életében, amelyre  11 ezer nézőt vár.
 Majd a  Radeczky induló zárta az estet, a  ritmust a közönség felállva tapsolta, s köszönte meg  a művészeknek  a szép zenei élményt nyújtó parlamenti koncertet,  amelynek ötletgazdája és megvalósítója  Sir Mága Zoltán !