IX. Nagymarosi borverseny a Máltai Lovagrend (KMFAP) védnökségével
 

 Heininger Károly borlovag, Sir Szamosvölgyi Csaba, Mojzes Péter borlovag, Lady Anna Popper és Sir Prof. Popper György Magyar Nagyperjel.

Az idén is jelentős mértékben mozgósította a város lakóit ez a különleges társadalmi esemény, hiszen 168 bort neveztek be anonim módon, zömében helyi borászok. Komoly kihívást jelentett a három szakmai bíráló bizottságnak a versenyben résztvevő nagyszámú borok értékelése. De köszönhetően profizmusuknak, sikerült minden kategóriában hiteles eredményt elérni.

A nyilvános díjkiosztó ünnepséget február 14-én, szombaton délután tartották a város zsúfolásig megtelt Művelődési Házában. A díszvendégek között ott volt Nagymaros város polgármestere, Mojzes Péter, a Zsigmond  Király Borrend tagja, Heininger Károly, a Vinum Ister Granum Regionis Borrend képviseletében, és a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége háromtagú delegációja, H.G. Popper György Magyar Nagyperjel vezetésével.

Az est műsorvezetője bejelentette, hogy a rendezvény védnöke és fő támogatója Lovagrendünk volt az idei évben is. De természetesen más helyi és országos cégek is részt vettek az esemény szponzorálásában.

A több mint száz éve működő helyi férfikar bordal koncertje után sor került a díjak és jutalmak átadására fehér, vörös és rosé borok kategóriáiban. A hét aranyérmes vörös borfajtát lovagjaink és a borszakértők külön is vizsgálat alá vették, mert ezekből választották ki a Lovagrend 2009. évi borát.

A győztes bor: BÉLÁNYI BÉLA nagymarosi borász 2006. évjáratú CABERNET SAUVIGNON bora lett.

Nagy örömmel jelentette be Nagyperjel úr a teljesen egyhangúan meghozott döntést és gratulált Bélányi úrnak kiváló borához. Ez a bor kapta és viselheti ezentúl a "Máltai Lovagrend Bora" kitüntető címet.

Az est második részében jó hangulatban vacsoráztak, boroztak és énekeltek a megjelent fiatal, idős nagymarosi és környékbeli lakosok. S kínálgatták egymást jobbnál jobb benevezett boraikkal.

Nagyon szép és immár hagyománnyá vált rendezvényen vehettünk részt Sir Szamosvölgyi Csaba szervezésében és meghívásának eleget téve, már második alkalommal.