Március 15-i megemlékezés Sir Pánczél Zoltán szervezésében
 

Ünnepelni tudni kell!


Ilyenkor a visszaemlékezések egyben tiszteletadást is jelentenek azok előtt, akik történelmünk nagyjai voltak. Azok előtt, akik egy nemzetért, egy eszméért vérüket áldozták. A megemlékezés szavai, virágai azt jelentik: emlékezünk, nem feledünk!


Méltó utódnak lenni kötelesség. Az ünnep, bennünk van, szívünkbe, lelkünkbe. Oda bezárva őrizzük fényét, melegét, törekedve arra, hogy mindaz amit teszünk a jövőt szebbé tevő törekvés jegyében történjen. Bölcsnek kell lennünk, az ünnepléssel a környezetünk békéjét is szolgálnunk kell.

2009 március 15-én este 18:00 órai kezdettel nagyszabású zenei eseményre került sor Temesvár gyönyörű templomában a Romániai Magyar Üzleti Egyesület - amelynek elnöke Sir Pánczél Zoltán máltai lovagparancsnok - és a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház szervezésében és támogatásával. Több mint 1200-an jelentek meg a Milleneumi templomban, hogy meghallgassák Tolcsvay László zeneszerző egyik legismertebb színpadi művét, a Magyar Mise című rockoperát. A szerző közreműködésével zajló  előadáson a fő szerepekben Sáfár Mónika, Sasvári Sándor énekművészek léptek fel, s a két nagy énekes sztárral együtt énekeltek a Temesvári Egyesült Kórus tagjai.


A több, mint két órás koncertet a hálás közönség tapsviharral honorálta. S egyöntetű véleményük szerint: ilyen nagy élményt nyújtó ünnepi megemlékezés még nem volt Temesváron. Ez a koncert méltó módon zárta az idei évben március 15. alkalmából Temesváron szervezett rendezvény sorozatot.