Magyar gyógyszercég segíti a földrengés károsultjait
 

MAGYAR GYÓGYSZERCÉG SEGÍTI A FÖLDRENGÉS KÁROSULTJAIT
- MÁLTAI LOVAGOK JUTTATJÁK CÉLBA A SEGÉLYSZÁLLÍTMÁNYT -

Budapest, 2009. április 13. Nagy értékű adománnyal segíti az olaszországi földrengés károsultjait a TEVA Magyarország Zrt. Az egyik legnagyobb hazai generikus gyógyszergyártó vállalat az Oxyteam - Nemzeti Sportszövetség Mentőszolgálat Kft. felkérése alapján 42 millió forint értékben ajánlott fel tárgyi segítséget. Az adomány a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend lovagjai jóvoltából jut el a múlt hét eleji katasztrófa által sújtott területeken élőkhöz. Sir Péter Stangl máltai lovag közölte, hogy a segélyszállítmány a hét végén indult a lovagrend salernói katasztrófavédelmi központjába, a Soccoro Amico-ba. Innen elsősorban a természeti csapás által legsúlyosabban érintett L'Aquila és a környező városok kórházaiba juttatják el a gyógyszeradományokat.


A Külügyminisztérium, olaszországi társszervén keresztül, hivatalos jegyzékben értesítette az ottani hatóságokat a segély érkezéséről Ebben közreműködésüket kérte a szállítmány biztonságos célba juttatásával kapcsolatban.
A Teva Magyarország reményét fejezi ki, hogy a felajánlás révén érdemben hozzájárulhat a katasztrófa sérültjeinek megsegítéséhez és gyógyulásához.
***

A Teva Magyarország megalakulása óta  - immár 16 éve - kötelességének tekinti, hogy lehetőségeihez mérten részt vegyen a társadalmi problémák enyhítésében, az elesettek megsegítésében. Társadalmi felelősségét átérezve a vállalat négy fő területre - a kultúrára, az oktatásra és tudományra, a sportra és a szociális szférára - összpontosítva nyújt segítséget. A szociális támogatásokkal foglalkozó alapítványokon keresztül a Teva időről időre hozzájárul a gyermekélelmezéshez, szegény sorsú gyermekek megsegítéséhez. Hazánkban elkötelezett támogatója többek között a Szebb Gyermekévekért Alapítványnak és a Romaversitas Alapítványnak. Az Oxyteam 1992-ben alakult, alapító tagjai az Aerocaritas helikopteres mentőszervezetből és az Országos Mentőszolgálatból váltak ki. Fennállása ideje alatt a hazai sürgősségi betegellátás aktív résztvevőjévé vált, ma mintegy 160 egészségügyi szakembert, orvost, mentőtisztet és mentő szakápolót foglalkoztat. A cég 2004 óta viseli az Oxyteam - Nemzeti Sportszövetség Mentőszolgálat Kft. nevet, utalva a Nemzeti Sportszövetséggel fenntartott több éves szakmai kapcsolatra.

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend az egyik legősibb ispotályos rend, amelyet 1050 körül Jeruzsálemben alapítottak. A lovagrend székhelye 1977 óta az Amerikai Egyesült Államokban van, hivatalos nyelve az angol, saját diplomata útlevéllel rendelkezik és harminc országban összesen 2500 tagja van. Ma terület nélküli állam, jogi személy, a nemzetközi jog alanya. A Szuverén Lovagrend és a Lovagi Állam aktív szerepet vállal különböző humanitárius tevékenységek irányításában és végzésében a társadalmi fejlődés és a kultúra területén. Tagjai továbbá értékes egészségügyi és életmentő munkájukkal szereznek mind komolyabb érdemeket.

 

A cikk megtekintése nagyban