Állatmenhely Tökölön
 

Sir Elek István nagykereszt lovagja, Lovagi Államunk Kancellária Minisztere, Monaco-i főkonzul nagy állatbarát hírében áll. Különösen a kutyák állnak közel hozzá és feleségéhez Lady Chiara Rivetti grófnőhöz. Sir István néhány évvel ezelőtt úgy döntött, hogy állatmenhelyt hoz létre az árva, gazdátlan, elhagyott kutyák befogadására. A terv megvalósult, a menhely működik Tökölön, ELEK-ÁGH Állatmenhely Alapítvány néven.

A nehéz gazdasági helyzetben különösen fontos az ilyen intézmények, kezdeményezések szerepe, mert egyre többen kényszerülnek megválni háziállataiktól. Az ATV Ebugatta műsorában a közelmúltban riport készült a menhelyről, s nagyon jó volt látni az igen jól táplált kutyusokat. Sir Elek István viccesen elmondta, hogy a kutyái ugyanolyan kövérek, mint ő, mert naponta száz kiló húst kapnak, s egyébként jó dolguk van, mert szeretik is őket.  

Nagy szükség van az állatokat ilyen önzetlenül szerető és értük áldozatot vállaló emberekre. Örülünk, s nagyon büszkék vagyunk, hogy Sir István és Lady Chiara a mi Lovagrendünk tagjai.
Szeretnénk azt is közzé tenni, hogy Sir Elek István Nagykereszt Lovagja - Lovagrendünk (KMFAP) legrégebbi tagja, több mint 30 évvel ezelőtt New Yorkban avatta őt lovaggá H.M.E.H. Lorenzo De Valich Nagymester.

Kedves Lovagtársaink!

Ha kutyust szeretnétek magatokhoz venni, kérlek Benneteket, forduljatok bizalommal a menhelyhez, s biztosan találtok olyan négylábú barátot, akinek a Ti szeretetekre van szüksége!

Honlap: www.elek-agh.hu