Jótékonysági koncert a Máltai Lovagrend (KMFAP) fővédnökségével
 

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT A MÁLTAI LOVAGREND (KMFAP) FŐVÉDNÖKSÉGÉVEL

Kedves Dáma- és Lovagtársak!

Júliusi Hírlevelünkben már beszámoltunk arról, hogy 2009. június 27-én került sor Gianni Morandi és együttese felejthetetlen élményt nyújtó koncertjére a Margitszigeten, amelyet a Peter Cerny Alapítvány által létrehozott és működtetett Koraszülött és beteg csecsemő mentőszolgálat 20. évfordulója alkalmából rendeztek Lovagrendünk védnöksége alatt.

Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy a Peter Cerny Alapítvány nagyszabású jubileumi jótékonysági koncertje “Verditől Webberig” címmel, nagyszerű művészek közreműködésével 2009. szeptember 17-én, (csütörtökön) 20.00 órai kezdettel kerül megrendezésre a Művészetek Palotájában, amelynek Fővédnöki tisztét ezúttal is a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége tölti be.

Nagy örömmel vállaltuk a védnöki felkérést, mert rendkívül nagyra értékeljük a koraszülött és beteg csecsemő mentőszolgálat orvosai, ápolói és munkatársai által már 20 éve végzett kiváló munkát az emberi élet és a jövő érdekében. Felelősségteljes és odaadó magatartásuk, szakmai felkészültségük minden elismerést és segítséget megérdemel. Lovagrendünk múltjában és mai tevékenységében, értékrendjében a humanitás, mint legfőbb cél, lovagi és emberi erény mindig fontos szerepet játszott. S ezt az eszmét teljes mértékben megtaláljuk a Peter Cerny Alapítvány filozófiájában és konkrét működésében is.

Az Alapítvány honlapja: www.pca.hu

A Művészetek Palotája honlapja: www.mupa.hu

Kedves Dámák és Lovagok!

Kérünk benneteket, hogy minél többen és minél nagyobb számban vegyetek részt ezen a nagyszabású, nagyon nemes célú rendezvényen! Vásároljatok meg minél több jegyet, mert ezáltal is segítjük, hogy az Alapítvány újabb életmentő készülékeket vásárolhasson meg a mostani és a születendő gyermekek egészsége érdekében! Konkrét céljuk egy forradalmian új, nagyon drága szemvizsgáló orvosi eszköz, a RETCAM beszerzése, amely a mentősök által vizsgált gyermeket a szemész szakorvossal hozza összeköttetésbe számítógépen keresztül, s így bármilyen távolságról a diagnózis azonnal felállítható. Ezzel a módszerrel az újszülött csecsemő agyának oxigénhiánya miatt bekövetkező – egész életre szóló – vakság elkerülhető. (Az Alapítvány, a Mentőszolgálat működéséhez szükséges anyagi eszközök kisebb részét az állam biztosítja, nagyobb részét személyek, cégek, szervezetek jótékony célú adományai segítségével teremtik elő.)

Jegyek már kaphatók az Interticket hálózaton:

Jegyárak: 3200,- Ft, 5500,- Ft, 7900,- Ft, 9900,- Ft, 12500,- Ft
www.jegy.hu
Tel.: 06/26-660-000 valamint az ismert jegyirodákban.

A koncert szervező KulturArt irodájában:

www.kulturart.hu
Széll Mária – Igazgató Tel: 311-12-88, 06-30-647-1884
email: kulturart@kulturart.hu

Rövidesen láthatóak lesznek a koncert plakátjai és szórólapjai az utcákon és a jegyértékesítőknél, rajta Lovagrendünk, - mint Fővédnök - címerével. “A Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat speciális rohamkocsijai két évtizeddel ezelőtt 1989. június 22-én indultak el. Az elmúlt 20 év során közel 46000 koraszülöttet vagy beteg újszülöttet szállítottak. A több, mint 9000 géppel lélegeztetett és az 1100-at meghaladó sikeresen újraélesztett baba élete, jobb életminősége részben a mentésben résztvevő orvosoknak, ápolóknak, részben az alapítvány sikeres munkáját támogatóknak köszönhető.”

H.G. Popper György
Magyar Nagyperjel