Magic Circle Festival
 

III. Magic Circle Fesztivál

A világhírű gitáros Sir Joey DeMaio máltai nagykereszt lovagja idén is meghívót küldött H.G. Popper György – a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Magyar Nagyperjelének, valamint Popper úr kollégáinak és barátainak a Manowar együttes nagyszabású németországi koncertjére. A fesztiválra 2009. július 18-án került sor a szemet gyönyörködtető Rajna-menti vidéken, a káprázatosan szép Loreley-ban. A meghívásnak ez alkalommal Lady Macsári Erika, Sir Kertész Ferenc és felesége Krisztina tett eleget.


- 2500 kilométert autóztunk, de megérte – újságolta Sir Ferenc. Egyrészt a koncert fantasztikus volt, másrészt Sir Joey kitüntető figyelme lenyűgöző! Nagyon jól tudom, hogy mekkora energiákat von el egy-egy ilyen koncertre való felkészülés, mégis lovagtársunknak mindenre volt figyelme, hogy a lovagrend képviselői, jelen esetben mi, a legmagasabb színvonalú ellátást kapjuk. Az elképesztően szigorú biztonsági intézkedések mellett is lehetőségünk volt az egész program alatt a színfalakon belül tartózkodni és közvetlen közelről nézni végig az előadásokat. Ilyen kitüntetésben még az előzenekarok tagjai sem részesülhettek!

Külön érdekesség volt, hogy a világ minden tájáról érkező rajongók a saját nemzeti lobogójuk mellett a máltai keresztet is kitűzték a lelátóra, ugyanis Sir Joey személyes honlapján külön fejezetet szentel lovagrendi munkájának és erre a körülményre a rajongói is büszkék.

Lovagtársunk zenekara a Manowar egy amerikai heavy metal együttes. Az 1980-ban alakított együttes főképp mitológiai témájú, fantáziadús dalszövegeiről ismert. Több mint 9 millió lemezt adtak el. Joey DeMaio basszus- és pirotechnikusként dolgozott a Black Sabbath mellett, amikor találkozott Roos The Boss gitárossal, és elhívta játszani a Shakin Street nevű együttesbe, ami a Black Sabbath háttér zenekara volt. Később csatlakozott hozzájuk Donny Hamzik dobos és Eric Adams énekes, hogy létrehozzák a Manowart – egy szokatlanul epikus hangú bandát.


A Manowar 1982-ben felvette a Battle Hymns című bemutatkozó albumát a Dark Avenger című lassú epikus dallal, amelyben megszólalt Orson Welles is. Egyik előadásában az együttes előadta a Nessun Dorma áriát Puccini Turandot című opreájából. A Manowar jelenlegi felállása: Eric Adams – énekes, Joey DeMaio - basszus gitár, gitár, billentyűs hangszerek, akusztikus gitár, Karl Logan - gitár, billentyűs hangszerek, akusztikus gitár (1994 óta), valamint Scott Columbus - dob, ütős hangszerek (1983-1991 között és 1995 óta újra). A zenekar általában Európában, Dél-Amerikában (különösen Argentínában és Brazíliában) és Japánban szokott fellépni.