Sir Kovács József állami kitüntetése
 

Augusztus 20-a alkalmából Sir Kovács Józsefet, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége lovagparancsnokát, a Lovagi Állam kormányának Kulturális Államtitkárát magas kitüntetésben részesítette a Magyar Köztársaság Elnöke. Az ünnepélyes átadási ceremóniára az Iparművészeti Múzeum gyönyörű aulájában került sor. Dr. Hiller István Kulturális Miniszter adta át a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetést a világhírű operaénekesnek. Az átadáskor elhangzott indoklásban és laudációban a miniszter méltatta Sir Kovács József érdemeit a zene és ének területén, kimagasló szakmai munkáját, amellyel a magyar kultúrát képviselte a világban és Magyarországon több évtizedes nagyszerű pályafutása alatt. A kitüntetést életművéért kapta.


Kedves Sir Joseph! és Kedves Maestro, ahogy külföldön mindenki szólít.

Sok szeretettel gratulálunk Lovagrendünk nevében ehhez a magas állami elismeréshez, amivel munkádat hivatalosan értékelték.

A díjat megérdemelten kaptad, mert nem ismerni más művészt, aki ilyen sokat tett és tesz a magyar zenekultúra népszerűsítéséért külföldön, belföldön egyaránt. 20 éve töretlenül és nagyvonalúan szervezed az Interoperett Újévi Koncertet, amely a Duna TV segítségével szinte a világ minden pontjára eljuttatja a minőségi zenét és előadást. Sokszor bizonyítottad, hogy Te ennek igazi nagy mestere vagy.

Nagyon büszkék vagyunk Rád. Kívánunk további sikereket szakmai és magánéletedben egyaránt.