In memoriam László atya
 

László atya, Lipp László az Égi Hazába költözött! Nehéz felfogni a megmásíthatatlan tényt.
Bánat és gyász okozta fájdalommal értesültünk, hogy többé nem hallhatjuk László atya kedves, meleg szavait, nélkülöznünk kell vidám, optimizmust sugárzó egyéniségét.

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége Ökumenikus Tanácsának tagjaként éveken keresztül segítette Rendünket. 

László atya a Gazdagréti Szent Angyalok templom plébánosa közismert volt aktív, tevékeny stílusáról, kimagasló szervező munkájáról és merész tetteiről. Szinte a semmiből varázsolt templomot: szervezte a nagy terv megvalósítását, felügyelte a kivitelezést és igen sokszor hajnalig dolgozott, hogy minden elkészüljön. Azt akarta, hogy Isten háza megnyugvást, szerető otthont adjon az oda betérő embereknek, vigaszt nyújtson a rászorulóknak. Szorgalma és kitartó munkája eredménye lett a temploma, ahol boldogan és büszkén kísérte végig lovagtestvéreit és mutatta meg a nagy művet.

Kedvessége, mély hite és humanizmusa mindent áthatott. Fáradhatatlanul tevékenykedett, segített az embereknek a mindennapokban és nagyon fontos volt számára a jövő.

Az Ökumenikus Tanács tagjaként szolgálta Rendünket, szeretettel, odaadással, úgy, ahogyan azt papi esküjében fogadta. Aktívan részt vett a Lovagrend életében: jelen volt a Lovagavatási ceremóniákon, klubnapot szervezett, lovagi keresztelőt tartottunk templomában. Hiányozni fog jellegzetes, bársonyos orgánuma, amely teljesen betöltötte a termet, ahol megszólalt!

Most, eljött a nehéz pillanat, amikor a „van” helyébe lép a „volt”, s csak az emlékek maradnak.
Emlékezzünk Lipp Lászlóra, László atyára, emlékezzünk kedves szavaira, tanácsaira, útmutatásaira, jóindulatára, emberségére, markáns egyéniségére, amellyel kitűnt abból a körből, ahová tartozott! Nem felejtjük el energikusságát, életkedvét, munkakedvét! Azt hihettük, hogy ő örökké élni fog.

Kedves László atya!

A legnagyobb erő szólított magához, ellene az ember nem tehet semmit. Kérünk, légy patrónusunk az égieknél, segítsd Lovagrendünket, mint tetted éveken keresztül.
Legyen részed örök boldogságban, találjon megnyugvást betegségtől meggyötört lelked az örök életben.

Emlékét megőrzik a Máltai Lovagrend Dámái és Lovagjai.

Requiescat in Pace