Gyermeküdültetés 2009- ben is Fadd - Domboriban a Máltai Lovagrend (KMFAP) szervezésében
 

Már hagyományos humanitárius akciónk a gyermeküdültetés, amelyet évekkel ezelőtt indítottunk a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonom Perjelségek Szövetségének saját kezdeményezéseként.

Csodálatos ügyről van szó, amelyben nagyon jó érzés részt venni.

Sir Ferger János máltai lovag, sikeres, nagy megbecsülésnek örvendő szekszárdi üzletember rendkívül nagyvonalúan biztosítja évek óta az üdültetés igen költséges feltételeit. A tulajdonában lévő szép üdülőt térítésmentesen bocsátja rendelkezésre, s a napi háromszori étkezés döntő részét ugyancsak ő finanszírozza. Sőt a gyermekek programjának lebonyolításához és szállításukhoz szükséges autóbusz bérleti díját is ő fedezi. Szinte lehetetlen összeszámolni, hogy valójában mekkora összeget tesz ki évente a sok tételből álló teljes anyagi ráfordítás.

Sir Ferger János szerényen, a háttérben meghúzódva fejti ki áldásos tevékenységét. Sir János önzetlen támogatásának köszönhetően évente mintegy 200-230 magyar és romániai gyermek és nevelő részesülhet a felejthetetlen nyári üdülés élményeiben, teljesen ingyen. „Nekem is vannak gyermekeim és tudom mekkora boldogság látni az önfeledten játszó és lubickoló gyermekeket! Mindig közel állt hozzám a segítség nyújtása, örül a lelkem, hogy én is tettem valamit azokért, akik a jövőt képviselik, a mi életünk folytatásaként” - mondta Sir Ferger János.

Kedves Sir János, Hálás köszönet és elismerés jár mindazért az óriási támogatásért, amit évek óta nyújtasz. Ismerve Téged és mentalitásodat, tudjuk, hogy a jövőben is biztosan számíthatunk Rád.

Az üdültetés szervezése is komoly munkával és kiadásokkal járó nagy feladat, amelyet évek óta lelkesen és fáradhatatlanul végez Sir Király Csaba lovagparancsnok, Dél-magyarországi Bailiff. Ebben a munkában több segítő is társult a megvalósításhoz az évek során. Feltétlenül meg kell említeni: Sir Pánczél Zoltán, Lovag Simon Károly, Dáma Oláh Zsuzsanna, I Ankh nevét, akiknek ezúton is kifejezzük köszönetünket a nagyszerű segítségért, amellyel Lovagrendünk karitatív tevékenységét értékes szervezőmunkával és anyagi hozzájárulással támogatják. Ezzel is növelve Lovagrendünk rangját, elismertségét.

Köszönjük önzetlen munkájukat, gondoskodásukat a Lovagrend és a sok kedvezményezett nevében.

 Az idei üdültetés több turnusban került megszervezésre, mint az elmúlt évben.

2009 nyarán 7 csoport nyaralt a Máltai Lovagrend égisze alatt Fadd-Domboriban (Tolna megye) a ZENIT CLUBBAN.

A csoportok 40 fősek voltak.

1. csop. 40 fő Gyuláról érkezett június 22-től – június 28-ig
2. csop. 40 fő Szekszárdról július 6-tól - 12-ig
3. csop. 40 fő  Aradról július 19-től - 25-ig
4. csop. 40 fő Románia / UNICEF augusztus 03-tól – augusztus 09-ig.
5. csop. 40 fő Nógrádmegyer augusztus 17-től – augusztus 23-ig.
6. csop. 40 fő Románia / UNICEF augusztus 31-től – szeptember 06-ig.
7. csop. 40 fő Románia / UNICEF szeptember 07-től – szeptember 13-ig.


Volt itt a fogócskától, asztali teniszig, a fürdéstől csónakázásig, a kirándulástól „hegymászásig” minden! Sőt még zenetábor is, amely nagy örömére szolgált az üdülő környezetének! Beszéljenek önmagukért a képek és a küldött köszönő levelek:


A köszönő levelek sokasága érkezett, ezek közül tallózva :


Tabăra Dombori  ... (klikk)

Zenetábor Fadd-Dombori, 2009. jún. 22 – 28.


Június 22- én, hétfőn indult útnak a nagy csapat, negyven fővel Fadd-Dombori felé. Habár az idő borús és esős volt, mi mégis vidáman, jókedvűen keltünk útra. Útközben megálltunk Kecskeméten, majd Dunaföldváron egy kis pihenőre, rövid sétára. Következő megállónk már a Zenit Club Dombori volt, a szállásunk. Zenetábor lévén délelőttönként zenekari próbák voltak, délutánonként pedig, a zenélés mellett jutott idő a szórakozásra, pihenésre is. Ellátogattunk Faddra, a Mesemúzeumba, voltak sorversenyek, zenei vetélkedők, „Ki mit tud?” avagy ki mit nem tud is, ahol rengeteget nevettünk egymáson és a különleges produkciókon.

Kirándulást tettünk a Gemenci erdőbe, ahol kisvasutaztunk, és vaddisznókat etettünk. Mivel az időjárás nem volt kegyes hozzánk, strandolni a héten nem tudtunk, csupán néhányan a legbátrabbak közül merészkedtek be néhány percre a tábor melletti Holt-Duna vízébe. Reméljük, talán majd jövőre szebb időnk lesz. A Duna áradása miatt sajnos a hajókirándulás is elmaradt, ezt viszont remekül kárpótolta a Pécsre tett kirándulás, ahol a Mecsextrém parkban mindenki kipróbálhatta ügyességét. Ez azt hiszem felejthetetlen élményt nyújtott mindenkinek. A táborban volt lehetőség pingpongozásra, tollasozásra, focizásra is. Az esték karaoke partival, retro zenés- táncos diszkóval teltek. A tábori napok az Il Silencio dallamával zárultak, mely minden este más hangszeren szólalt meg. A zenekari próbáknak meg lett az eredménye: felkészültünk a nyári fellépésekre, és az idei zenetáborban is nagyon jól éreztük magunkat.

Külön szeretnénk köszönetet mondani a Máltai Lovagrendnek, dr. Perjési Klára polgármester asszonynak, valamint a GYAKI vezetésének, a táborozási lehetőségért, és azért, hogy segítségükkel egy újabb felejthetetlen élményben volt része a gyulai gyerekeknek, az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekarnak.

Bogdán Gábor

„táborvezető”-zenepedagógus

Pillanatképek....


 

Köszönet az eddigi áldozatos segítségért és gratulálunk a példás együttműködéshez!