Sir Mága Zoltán jótékonysági koncertje a Bazilikában
 


Sir Mága Zoltán ismét hallatott magáról. Ezúttal óriási feladatra vállalkozott, s érthető, hogy ehhez szüksége volt több lovagtársunk segítségére. Sir Rózsa B György., Sir Schmuk Andor, Lady Rus Krisztina ajánlotta fel segítségét a szervezés és lebonyolítás munkájában. Sir Zoltán elindította a 100 templom 100 koncert programsorozatot, amely valószínűleg egy egész éven át tartó eseménysorozat. Az első, egyben nyitó koncertre augusztus 19- én Budapesten a Szent István Bazilikában került sor. A koncert alkalmát használta fel Sir Zoltán, hogy jótékony célú adományokat adjon át. A koncertsorozat fővédnöke Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat vezetője.. A budapesti koncert két további védnöke volt Rogán Antal, az V. kerület polgármestere és Horváth Csaba a Budapesti Önkormányzat főpolgármester helyettese.

Sir Zoltán komoly összeget szánt ezúttal is jótékony célra, különböző személyek és szervezetek támogatására. A zömében egyházi zenei művekből felépülő műsor alatt került sor az adományok átadására, amelyet Sir Zoltán saját forrásaiból biztosított. A kedvezményezettek között első helyen a Máltai Szeretetszolgálat szerepelt, ami különleges eset. Ugyanis Sir Mága Zoltán a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetségének lovagja és Jószolgálati Nagykövete. Eddig nem tudtunk olyan esetről, amikor az egyik Lovagrend lovagja egy másik Lovagrend szervezetét ilyen nagyvonalúan , több milliós adománnyal valaha is segítette. ( Az viszont tény, hogy Dáma Csonka Zsuzsanna, aki Lovagrendünkhöz tartozó Ordo Hungariae Rend tagja, évek óta a Máltai Szeretetszolgálat krízis mentőjén végez ápolói munkát - nagy empátiával a hajléktalanok iránt - heti rendszerességgel.)
De a támogatottak között volt Az Élet Menete Alapítvány is, továbbá a Kislétán lelőtt ártatlan roma asszony életben maradt kislánya. Sir Zoltán a 13 éves leányt tanulmányi évei alatt éveken keresztül fogja segíteni évi 500 ezer Forinttal. Az Olaszliszkán agyonvert iskolai tanár gyermekei is anyagi támogatásban részesültek. A Bazilika kórusában állították fel a színpadot, ott volt a zenekar és a fellépő művészek. Oda szólította ki Sir Zoltán azokat a szülőket és beteg gyermekeket, akik gyógyításának -sokszor tetemes - költségeihez járult hozzá. Megtudtuk Sir Zoltántól, hogy a jelentős, több milliós összeget kitevő pénzbeli adományokat külföldi fellépéseinek gázsijából finanszírozza.

A műsorban neves művészek és kórusok léptek fel, többek között a Magyar Parlament képviselőiből alakult a beszédes nevű Szena-torok kórus is!
A koncert, amely ezúttal ingyenes volt, érthetően óriási érdeklődést váltott ki. A Bazilika épülete teljesen megtelt. A VIP vendégek is nagy számban eleget tettek a meghívásnak. Megjelent a koncerten Dr Erdő Péter Hercegprimás bíboros, Esztergomi érsek, Dr. Feldmajer Péter a MAZSIHISZ országos elnöke, továbbá a magyar politikai és társadalmi élet számos rangos személyisége. Az est műsorvezetője külön köszöntötte és bemutatta H.G. Prof Popper György Magyar Nagyperjelt, aki Lovagrendünk több tagjához hasonlóan részvételével megtisztelte a majdnem 3 órás koncertet. A megnyitót és a köszöntő szavakat Kozma Imre a Máltai Szeretetszolgálat elnöke mondta, kitért a rászorulók támogatásának nemes gesztusára, méltatta Sir Mága Zoltán kezdeményezését.

A koncert zenei műsora a Himnusszal kezdődött, amelynek elhangzása után Sir Zoltán előadásában felhangzott Schubert Ave Mária című műve. A gyönyörű dallam eljutott a hallgatók szívéig, csakúgy, mint koncert színvonalas zenei és énekszámai. Az estet záró műsorszám az ismert és nagy népszerűségnek örvendő Szabadság kórus volt Verdi Nabucco c. operájából.

Az est, a koncert nagy siker volt. S megmutatta azt is, hogy milyen sok eset, szervezet és ember van, akinek szüksége van a segítségünkre. A rendezvény egyetlen negatívuma talán az volt, hogy az önkéntes adakozásra szerény hajlandóság mutatkozott , pedig a meghívón erre felkérték a koncert hallgatóságát, de nagyon kevés pénz gyűlt össze a templomban elhelyezett dobozokban. Sajnos sokkal több a rászoruló, mint a segítőkész , nagylelkű ember. Úgy tűnik, hogy rendkívül nehéz egy olyan embert követni a jótékonykodásban, mint Sir Mága Zoltán, Lovagrendünk megbecsült lovagja..

„A NAGYLELKŰSÉG JUTALMA MAGA A NAGYLELKŰSÉG”