Folytatja az ösztöndíjprogramot a Máltai Lovagrend (KMFAP)
 

Betartotta ígéretét a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségéinek Szövetsége.

A Lovagrend az elmúlt időszakban támogatott, kimagasló tanulmányi eredményt felmutató hátrányos helyzetű, árva diákok részére folytatja a programot. Négy tanuló részesül a korábbi, jelentős összegűtámogatásban.

Két Boronkay-s, egy Budapesten tanuló váci középiskolás és egy gödi tanuló részesül a személyenként havi ötvenezer forint összegű, tíz hónapon át folyósítandó támogatásban.

Az adományozó ismét a Szövetség egy Sierra Leone-ban élő lovagja, Sir Antar volt, akit az előző támogatási szerződés aláírásakor személyesen is megismerhettek a támogatottak. Az együttműködési megállapodást a lovagrend elöljárója, Prof. Popper György a Nagymester általános helyettese, magyar nagyperjel, Dr. Bóth János polgármester és az iskolák igazgatói láttak el kézjegyükkel.

A Lovagrend a jövőben is kívánja körzetünkben folytatni a programot, a tanuló kiválasztásánál szempont az, hogy szorgalmasak és tehetségesek legyenek, akik hátrányos helyzetük miatt nehezebben tudnának érvényesülni az életben.

A támogatás felhasználható tanulmányi költségeik, tanszerek, ruhák vásárlására, étkezésre és egyéb, az oktatással szorosan összefüggő kiadások fedezetére. A fiatalok kiválasztását a lovagrend helyi tagjai és a város vezetése közösen végezte.

A Lovagrend Magyar Nagyperjele, Sir Prof. Popper György sikeresnek nevezte az eddigi együttműködést, ezért Vác városát a mostani adományozás alkalmával is előnyben részesítette.