10. Nagymarosi Borverseny a Máltai Lovagrend (KMFAP) védnökségével
 

2010. február 20-án, szombaton került sor a 10. Nagymarosi Borversenyre. Már harmadik éve a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonom Perjelségek Szövetségének  védnöksége alatt zajlik a régió bortermelőinek nemes vetélkedője. Az idén 164 -féle bort neveztek be a termelők. A szakmai zsűrinek nem volt könnyű a dolga sem a kóstolással, sem a legjobb borok kiválasztásával. Estére aztán megszületett a döntés: nagyon sok bor kapott elismerést és tárgyi jutalmat. S az 5 legjobb vörösborból választottuk ki az idén is a Lovagi Bort. A döntés eredményeképpen: ismét BELÁNYI BÉLA nagymarosi borász lett a győztes, akinek Cabernet Sauvignon 2009. évjáratú bora bizonyult a legjobbnak. Ünnepélyes körülmények között adta át Sir Popper György, Magyar Nagyperjel az erről szóló diplomát és egy Máltai Lovagi emlékérmét.

Az est nagyon hangulatosan telt, amelyről a helyi férfikórus és zenészek is gondoskodtak. A Művelődési Ház minden ülőhelye foglalt volt, ahol a hivatalos rész végén ízletes vacsorát szolgáltak fel és nagyon sok finom bort kóstolhattunk a borászok barátságos gesztusaként.

A népszerű esemény motorja és fáradhatatlan szervezője évek óta Sir Szamosvölgyi Csaba és családja. A kezdeményezés jótékony hatást gyakorol a település és a régió lakóinak aktivitására, egyébként is meglévő közösségi szellemére. Az ünnepi alkalmon a köszöntő beszédet a város polgármestere, Petrovics László mondta. Jelen volt a Miss Hungary 2009. szépségverseny győztese is, Maximovics Anett. (A szépségverseny támogatásához jelentősen hozzájárult lovagtársunk, Sir Szamosvölgyi Csaba.)

Kedves Sir Csaba!
Gratulálunk a nagyszerű borversenyhez és a jó hangulatú díjkiosztó esthez. Biztosíthatunk, hogy Lovagrendünk jövőre is szívesen vállalja a védnöki szerepet.