Sir Viktor Ioan Frunze - Máltai Lovag, magas szakmai díjban részesült
 

Victor Ioan Frunză színházi rendező szakmai működése során eddig több mint 180 színpadi előadást rendezett. Hazáján, Románián kívül dolgozott Németország, Magyarország, Szlovákia és Csehország több neves színházában is. Műveivel 49 nemzeti és nemzetközi díjat nyert. A „Steaua Romaniei” Rend lovagja és 2009 májusában a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége lovagjává avatta. 

Az UNITER a román színházi szakma civil szervezete, amelyet az ország színházművészeti szakemberei hoztak létre a saját képviseletük érdekében. Célja a román színházművészet fejlesztése és élénkítése. Társult kapcsolatban áll a román színházi intézmények hivatalos rendszerével.

UNITER Gála díjazottjai 2010-ben:

2010. április 19-én került megrendezésre a Román Televízió 3-as Stúdiójában a XVIII. UNITER Gála, amelynek keretében a következő díjakat adták át:

Legjobb előadás díjat kapta:

„Rosencrantz és Guildenstern halott”, a Temesvári „Csiky Gergely” Magyar Színház előadása,

Legjobb rendező díjat kapta:

Victor Ioan Frunză, a Temesvári „Csiky Gergely” Magyar Színházban bemutatott „Rosencrantz és Guildenstern halott” című előadás rendezéséért.

Kedves Sir Victor Ioan,

A Magyar Nagyperjelség lovagjai és dámái nevében szeretettel gratulálunk a magas szakmai elismeréshez. Nagyon büszkék vagyunk Rád. További sok sikert kívánunk. Reméljük, hogy hamarosan megismerhetjük valamelyik rendezői munkádat Magyarországon is.