A Máltai Lovagrend (KMFAP) adománya az árvíz sújtotta Szendrőlád község árvízkárosult lakóinak
 
2010. június 7-én a Lovagrend Magyar Nagyperjelsége felhívást tett közzé internetes oldalán a magyarországi árvízkárosultak megsegítésére.(http://www.kmfap.hu/index.php?article_id=333 )

Az adományok koordinálását Sir Dobó György, Rendi Államunk Humanitárius ügyekért felelős Államtitkára vállalta.

Aznap estére már több felajánlás is érkezett. Így például lovagtársaink pénzt és egyéb dologi adományokat ajánlottak fel. Konkrétan megemlítjük Sir Mujzer József lovagtársunkat Győrből, aki több raklap palackozott ásványvizet ajánlott fel, a Pajzs Vagyonvédelmi Kft. vállalta a szállítást és biztosította a szállítmány eljuttatását, s nevében Lovag Nagy Endre úr személyesen közreműködött a lebonyolításban.

Sir Dobó György 50.000 Ft rendkívüli pénzadományt utalt át és még sorolhatnánk a többi segítőt.

2010. június 9-re, szerda reggelre kb. 500.000 Ft értékű, egy kisebb teherautót megtöltő adomány gyűlt össze, ami Sir György kíséretében csatlakozott egy több teherautóból álló konvojhoz. Az adomány tartalma: kb. 1000 palack 1,5 literes ásványvíz, 4 karton ruhanemű, 4 karton vegyes élelmiszer, 1 karton Domestos fertőtlenítő és 3200 db vízfertőtlenítő tabletta, ami kb. 16.000 liter ivóvíz és főzéshez alkalmas víz előállítására alkalmas. 

Ez a szállítmány szerdán 11.00 órakor indult el Budapestről, amit Szendrőlád község lakóinak szántunk, s az Alpolgármester úr vett át a helyszínen. A község 5 km-re van Edelénytől, de a médiában soha nem szerepelt, pedig a helyzet ugyanolyan katasztrófális. Sir Heves István lovagtársunk barátja hívta fel a figyelmünket erre a területre, s mi úgy döntöttünk, hogy célzottan fogunk segíteni. (A Magyar Televízió felhívása megtekinthető az alábbi linkre kattintva: http://www.hirado.hu/Hirek/2010/06/04/13/Szendrolad_lakossaganak_teljes_vagyona_viz_alatt.aspx )

A Máltai Lovagrend (KMFAP) továbbra is gyűjti az adományokat. Reményeink és szándékaink szerint a következő hét végére ismét összeállítunk egy még nagyobb szállítmányt. Ehhez már rendelkezünk 12 raklap palackozott ivóvízzel, amire nagyon nagy szükség van, Sir Heves István cégének felajánlása révén ágymatracokat kaptunk, és az egyik társcégük bútorokat juttat el hozzánk. A pénzadományokból további vízfertőtlenítő tablettákat és szükséges gyógyszereket fogunk vásárolni.

Kedves Lovag- és Dámatársaink!

Kérjük, hogy gondoljatok a nagy bajban lévő honfitársainkra és anyagi lehetőségeiteknek megfelelően továbbra is várjuk adományaitokat, felajánlásaitokat, illetve kérünk benneteket, hogy a segélyszállítmánnyal kapcsolatos kérdésekben vegyétek fel a kapcsolatot Sir Dobó György máltai lovaggal.
Nagyon számítunk a segítségetekre, szolidaritásotokra!