Társrendünk, a Fehérasztal Lovagrend avatási ünnepsége a KMFAP részvételével
 

2010. június 6-án társrendünk, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend nagyszabású Lovagavatási ünnepséget szervezett a Vajdahunyad várban, amelyen a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) nevében megjelent Sir Niklós András lovagparancsnok, valamint az Ordo Hungariae képviseletében Lovag Tulipán Miklós és Lovag Miklós Gyula, akik kiemelt figyelmet kaptak az ünnepélyes eseményen.

Benke László úr, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend nagymestere megerősítette további együttműködési szándékát a KMFAP-pal.

Az avatási ceremóniára való készülődés kellemes izgalommal, jó hangulatban telt, ami néha kissé zajosra sikeredett, ekkor Benke Laci bácsi, az avatás „ceremóniamestere” pohárcsengéssel kért figyelmet a lovagjelöltektől.
Gundel Károly úr, a világhírű Gundel étterem alapítójának leszármazottja mondott rövid megnyitó beszédet. Ezután került sor az avatáskor használt és a későbbiekben viselt szimbolikus jelképek: a palást, a Bocskai sapka, a pecsétgyűrű, az embléma és a jogar megáldására. Majd fontos szakmai esemény részesei lehettek a jelenlévők: átadták a mesteri címeket, kitüntetéseket az arra érdemeseknek. Ezt követte az avatás ceremóniája, több mint tíz új taggal, a magyar gasztronómia kiváló képviselőivel, aktív szereplőivel bővült az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend.
Végezetül a felavatott Lovagokat színvonalas állófogadáson köszöntötték a rend tagjai és a megjelent vendégek.