A Máltai Lovagrend (KMFAP) Nyírbátorba is küldött adományt
 
Az árvíz véget ért, folynak a helyreállítások. De az ország más települései is megszenvedték idén a természet pusztító erejét, ezért a segítségünkre továbbra is szükség van, ezúttal Nyírbátorban.

 2010. július 6-án adtuk át a város viharkárosult lakosainak szánt adományunkat, amely mintegy 3,5 tonna összsúlyú, igen változatos tartalmú küldemény volt. Ruhanemű, gyerekjáték, lakásbútor, műszaki cikkek, FLP csokoládé is szerepelt a terjedelmes csomagban. Az adomány biztosan a legrászorultabbakhoz kerül, mert a város szociális intézete fogja elosztani azt.

A Máltai Lovagrend nevében Sir Dobó György máltai lovag kísérte a helyszínre a szállítmányt és adta át személyesen a csomagokat Nyírbátor polgármesterének, Balla Jánosnénak. Az eseményről a helyi TV 10 perces riportban tudósított. Interjú készült a Polgármester asszonnyal és Sir Dobó Györggyel is, aki elmondta, hogy miért Nyírbátort részesítette adományban Lovagrendünk.

 A tárgyi adomány mellett felajánlottunk gyermeküdültetési lehetőséget is a település és a térség gyermekei számára. A kiválasztott gyermekek kísérőikkel együtt 2010. július 12-18. között nyaralnak Fadd-Domboriban, Máltai Lovagjaink felajánlásaként. Gazdag programmal és jó körülményekkel várjuk őket.