A Máltai Lovagrend (KMFAP) Michael Jacksonra emlékezik
 

2009 nyarán elhunyt a világhírű amerikai énekes, akinek biztonságáról több IBSSA tag gondoskodott hosszú művészi pályafutása alatt és szerteágazó, változatos tevékenységei során.

Michael Jackson Máltai Lovag volt, ahogy az első képen jól láthatóan viseli a koronás Máltai keresztet. A kép akkor készült, amikor átvette a tiszteletbeli 5. danos karatemesteri kinevezéséről szóló oklevelet, amelyet 1998-ban Tokióban kapott, nagyszabású - 1000 fős protokoll ebéd díszvendégeként. A rendezvényre – amelyen részt vett a japán társadalmi, gazdasági és politikai élet színe-java – azért került sor, mert néhány tekintélyes japán üzletember összefogott, és létrehozta a World Karate Promotion Foundationt (WKPF), hogy a japán nemzeti sport, a karate olimpiai sportág legyen, amelyet a világon több tíz millió ember űz. 


A kampány nyitó eseményének másik  főszereplője és díszvendége Michael Jackson mellett Popper György volt, aki ekkor a WKPF és az IBSSA ügyvezető elnöke és az Európai Karateszövetség főtitkára pozíciókat is betöltötte.


A művész a továbbiakban is komoly szerepet vállalt a karate sport olimpiai elismeréséért, amely azóta sem valósult meg és újra aktuális.


Köztudott tény az is, hogy Michael Jackson jelentős humanitárius tevékenységet is folytatott hazájában és a világ számos országában. 

Emlékét megőrízzük!

Requiescat in Pace

Nyugodjon békében!