Máltai Lovagok (KMFAP) olvasói levele
 


Liszkay Gábor Úr
igazgató-főszerkesztő részére

MAGYAR NEMZET POLGÁRI NAPILAP

Tárgy: hozzászólás 2010. szeptember 27-én megjelent cikkhez

Tisztelt Magyar Nemzet Szerkesztőség!
Tisztelt Liszkay úr!

A jelen levelet Lovagrendünk három Bailiff-je (területi vezető) jegyzi – Sir Dr. Czapáry-Martincsevics András KCM, Sir vitéz Dr. Király Csaba KCM és Sir vitéz Dr. Milesz Sándor GOKM, hangot adva mélységes felháborodásunknak. Levelünket a mindhármunk kedvenc lapjában 2010. szeptember 27-én Joó István tollából megjelent „MSZP-s álmáltai lovagok” című cikk egyes megállapításaival kapcsolatban írjuk.

Az önkormányzati választási kampány lázában született cikk legnagyobb hibája, hogy egyrészt – megalapozatlanul – „álmáltai” lovagrendnek minősíti a 900 éves Lovagrendünket, másrészt megpróbálja a magyarországi és magyar nyelvi tagságunkat összemosni az MSZP-vel, valamint az ANKH kisegyházzal, ami így együtt különösen brutális és hamis állítás, durva és sértő csúsztatás. Nem csoda, hogy a cikk megjelenését követően mindhárom Bailiff telefonok sokaságát fogadta, döntően jobboldali érzelmű és keresztény vallású magyar lovagjaink és dámáink részéről. Ezért tiltakozunk az ő nevükben is a cikk hangvétele és a tartalomból kikövetkeztethető szándék ellen. Úgy gondoljuk, hogy méltatlan lenne hozzánk és a lovagi eszméhez, ha a cikk sárdobálási gyakorlatát átvennénk és folytatnánk, inkább közreadjuk lovagjaink és dámáink elmúlt egy évben történt karitatív és humanitárius tevékenységének és szerepvállalásának rövid összefoglalóját annak szemléltetésére, hogy őszintén bízunk a tettek és a példák erejében. Mindezt humánus értékrendünk alapján, saját erőnkből végeztük, nem kis anyagi áldozatot hozva a jó cél érdekében:

- Közreműködtünk a Bolíviában bajba került magyar, Tóásó Előd sorsának javításában jószolgálati tevékenység keretében.

- 2009. áprilisában 200ezer Euró értékű gyógyszer segélyszállítmányt juttattunk el az olaszországi földrengés helyszínére, L’Aquila körzetébe.

- Sir Mága Zoltán hegedűművész 2010-ben szervezett karitatív célú templomi koncertsorozatával a magyarországi árvizek áldozatait segítette és korszerű defibrillátort ajándékozott a Máltai Szeretetszolgálatnak,

- de ilyen karitatív segélyakcióban több más lovagtársunk is aktívan részt vett (mint pl. Sir Pataki Attila és Sir Milesz Sándor,),

- Sir Király Csaba évek óta árva gyermekek csoportjait üdülteti Fadd-Domboriban,

Részletesebb információk a Magyar Nagyperjelség által működtetett magyar nyelvű honlap www.kmfap.hu címen érhető el, ez a honlap, valamint a nemzetközi honlap egyaránt rendkívül gazdag betekintést nyújt a honlapokat meglátogató érdeklődőknek a Rend jelentős humanitárius tevékenységéről. Külön ajánljuk a Lovagrend történetét részletesen tárgyaló fejezetek elolvasását, amely a Lovagrendünk és a SMOM összefüggéseit alapos részletességgel és történelmi hűséggel tárgyalja és megvilágítja az 1798-ban a Málta szigetéről Napóleon által elűzött Máltai Lovagrend viszontagságait, szétválásait és elágazásait, beleértve a vatikáni irányítású SMOM létrejöttét és az autonóm perjelségek New Yorkba kerülésének körülményeit, valamint a XX. Században a Rend magára találását és újraszerveződését.
Ajánljuk tisztelettel a jelen levelet olvasók figyelmébe a

http://wikicompany.org/wiki/911:Knights_of_Malta#SMOM_members

Wikipedia honlap megtekintését, annak illusztrálására, hogy a SMOM ceremoniális gyakorlata nyomán Gyurcsány Ferenc volt magyar miniszterelnök és Szili Katalin volt házelnök asszony milyen társaságba került. Néhány név a listáról: Allen Dulles, Tony Blair, Augusto Pinochet, Benito Mussolini, David Rockefeller, Debra Cagan transzvesztita, Fidel Castro, Giulio Andreotti, Juan Carlos I, Juan Peron, Konrad Adenauer, Kurt Waldheim, Licio Gelli (a hírhedt P2 páholy nagymestere), Nelson Mandela, Otto von Habsburg, Reinhard Gehlen, Ronald Reagan, Rupert Murdoch, Victor Emmanuel, Winston Churchill. Ahogy az lenni szokott, természetesen a (befolyásszerző) ceremoniális gyakorlat minősíti a szervezetet is és az avatottakat is, beleértve természetesen a volt miniszterelnökünket és a volt házelnökünket is. Csak megjegyezném, hogy a lista teljességéhez és hitelességéhez azért némi kétségünk is fűződik, mert Popper György Urat, mint az IBSSA (Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetsége – www.ibssa.org és www.ibssa.hu ) Elnökét (tévesen) szintén szerepeltetik listájukon, ami nem is biztos, hogy megtiszteltetés számára.

Azért, hogy a mi ceremoniális gyakorlatunkat a cikket író Joó István megismerje, szívesen felajánljuk megtekintésre az egyik nemzetközi lovagavatásunkról készült DVD-t.

Továbbra is tesszük a dolgunkat, lelkiismeretesen és önzetlenül, a nemes cél érdekében, és ez a legtöbb, amit ígérhetünk a jövőre nézve is, az eredmények pedig szemmel láthatók és mérhetők mindenki számára. Harcolni pedig a közöny, a szegénység, a diszkrimináció, a korrupció és az embereket irritáló jelenségek ellen kell, - jó lenne minél szélesebb együttműködésben – de addig is mindenki megteheti ezt a saját területén. Lovagrendünk tagjainak egyöntetű véleménye, hogy nagy szükség van minden jóakaratú ember és szervezet segítségére a súlyos társadalmi problémák és nehézségek enyhítése céljából. Ezt a feladatot mi erkölcsi kötelességünknek tekintjük.

Budapest-Győr-Szekszárd, 2010. szeptember 27.

Tisztelettel:

Sir Dr. Czapáry-Martincsevics András KCM
A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége Észak-Magyarországi Bailiffje (Rendtartományi vezetője)