Máltai Lovagrend (KMFAP) közleménye
 

Monsignore Fabio Fabbri pápai prelátus, a Máltai Lovagrend magisztrátusi káplánja lett az ősi Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend (KMFAP) új olasz nagyperjele és egyben a lovagrend humanitárius szervezetéhez tartozó FIIPA (FEMERAID Institute for International Penitentiary Assistance) – a Femeraid Fogvatartotti Reintegrációs Nemzetközi Segélyszervezete (a bebörtönzöttek helyzetével, képzésével és a szabadulásuk utáni beilleszkedésükkel foglalkozó nemzetközi szervezet) elnöke.

A római katolikus főpap immár 30 éve alelnöke a börtönpapok nemzetközi szövetségének is. A FIIPA főtitkára Davide Cervi lett, akit a hétvégén ütöttek lovaggá a gödöllői Grassalkovich kastélyban. A kinevezésükről szóló okmányokat Budapesten vették át José M. Cosmelli hercegtől, a Máltai Lovagrend (KMFAP) Nagymesterétől. Mindkettőjüket, valamint a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének (IBSSA) elnökét, prof. Popper Györgyöt hétfőn fogadta Dr. Kökényesi Antal bv. altábornagy, országos parancsnok.


Monsignore Fabio Fabbri négynapos látogatásra érkezett Magyarországra. A többi között részt vett azon az avatáson, amelyen amerikai, olasz, szlovák, angolai és portugál lovagokkal bővült a Rend, az egyetlen új magyar lovag Domonyi László, Kiskőrös újraválasztott polgármestere.

A közlemény az alábbi linkre kattintva elolvasható:

http://os.mti.hu/Pages/News.aspx?ni=64497#64497

Vagy ide kattintva letölthető pdf formátumban..