Sir Mága Zoltán jótékonysági koncertje Csallóközkürtön (Ohrady), a Máltai Lovagrend (KMFAP) védnökségével
 

Sir Mága Zoltán 60. Templomi koncertjére 2010. október 16-án Szlovákiában került sor. A kis csallóközi község, amelynek mintegy 1200 lakosa van, Dunaszerdahely közelében található. A XII. századból származó település gyönyörű temploma volt a koncert helyszíne, amely zsúfolásig megtelt a helyiekkel és a Máltai Lovagrend számos tagjával, olyannyira, hogy többen végigállták a több mint kétórás koncertet, pedig Sir Zoltán még a sekrestyéből is kihozatta a székeket. Schvejdik József plébános úr és Herdics György c.apát úr jelenlétében zajlott az esemény.

A koncert szervezésében aktív részt vállalt a Kubik József Polgármester úr mellett Lovagrendünk új szlovákiai Bailiffje, Sir Alexander Czellarik és Lady Maria Czellarikova, aki az egyik ünnepi beszédet is mondta. A szlovákiai lovagok szinte teljes számban megjelentek és több magyarországi lovag és dáma is odautazott a különleges alkalomra. Lovagrendünk tagjai részére a díszhelyen, a főoltár előtt biztosítottak helyet. Sir Mága Zoltán és az angyalok gazdag repertoárját hallatlan lelkesedéssel fogadta a közönség. Szűnni nem akaró tapssal honorálta a gyönyörű zeneszámokat, amelyek között szinte az összes zenei műfaj szerepelt, avatott előadásban. Igazán forró hangulatú este volt, amely a művészeket is felvillanyozta, a hallgatóság felejthetetlen élményben részesült.

A közönség nagyvonalúságának köszönhetően mintegy 3500 Euro összegű adomány gyűlt össze az üvegurnákban, amelynek kétharmada a szlovákiai árvízkárosultak megsegítését szolgálta, egyharmada pedig a magyarországi vörösiszap sújtotta lakosok számára nyújt támogatást.

Ezt az ünnepélyes alkalmat használtuk fel arra is, hogy Lovagrendünk római katolikus lovagjai lelki vezetőjének Monsignore Ladislausnak - pápai káplán, Nagymegyer (Velky Meder) plébánosa - átadtuk a Lovagparancsnoki kinevezését és a jelképeket.

A koncert után a községháza termében rendezett gazdag és elegáns fogadásra invitálták a díszvendégeket. Sir Mága Zoltán köszönetet mondott a gáláns adományért és azért a támogatásért, amellyel Kubik József úr az Budapest Arénában megrendezésre kerülő 2011. Újévi koncerthez járul hozzá.