A Máltai Lovagrend (KMFAP) Állami Pro Deo Egyetem - Rektori Tanácsának közleménye
 

A Máltai Lovagrend (KMFAP) Állami Pro Deo Egyetemének Rektori Tanácsa közli, hogy az Egyetem Orvosi és Egészségügyi karának posztgraduális képzési programja részeként Nemzetközi Gyakorlati Mikro-Érsebészeti Szeminárium megrendezésére került sor 2010. október 20–23. között.

A szeminárium helyszíne Temesváron (Románia) a Victor Babes Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Pius Branzeu Laparoszkópiai és Mikrosebészeti Központja volt.

Prof. Dr. Mihai IONAC – a Máltai Lovagrend tagja vezette a kurzust, amelyre két kiváló nemzetközi szaktekintélyt hívott meg: Prof. Dr. Robert Hiernert, az Esseni Egyetemről (Németország) és Dr. Marco Pignattit, a Modenai Egyetemről (Olaszország).

A román szakemberekkel együtt adták át jelentős szakmai ismereteiket és gyakorlati tapasztalataikat 15 fiatal sebésznek, akik Nagy-Britanniából, Olaszországból, Lengyelországból, Törökországból és Romániából érkeztek. 


Prof. Dr. Sir Mihai Ionac a Victor Babes Egyetem Pius Branzeu Laparoszkópiai és Mikrosebészeti Központjának igazgatója, a Pro Deo Egyetem Orvosi és Egészségügyi karának igazgatója és a Máltai Lovagrend ( KMFAP) állama kormányának közelmúltban kinevezett Egészségügyi minisztere.

A Nemzetközi Gyakorlati Mikro-Érsebészeti Szeminárium akkreditált képzése az E.B.O.P.R.A.S. (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery) és az E.M.R.A. (European Microsurgical Research Association) szakmai szervezeteknek.

A szeminárium évente két alkalommal kerül megrendezésre.

További információ: www.prodeosu.net

Kedves Sir Mihai!

Szeretettel köszöntünk egészségügyi miniszterré történt kinevezésed alkalmából és nagyon jó munkát kívánunk! Gratulálunk a kezdeményezéshez és a sikeres szemináriumhoz. Ismerjük nagyszerű szakmai pályafutásodat, elhivatottságodat, és eddigi kiváló eredményeidet most egy újabbal gazdagítottad.