A Győri Balett jótékonysági előadása a Máltai Lovagrend (KMFAP) támogatásával
 

A Kolontáron és Devecserben október elején történt vörösiszap katasztrófa áldozatainak a megsegítése céljából Sir Stangl Péter kezdeményezésére, Lovagrendünk támogatásával 2010. november 12-én Győrben a Győri Balett művészei jótékonysági előadáson bemutatták a nagy sikerű Queen koreográfiát, melynek teljes bevételét a kárvallottak megsegítésére ajánlottak fel.

Az előadáson közel 20 lovagtársunk jelent meg Győrből, Budapestről és Szlovákiából.

A  kép az előadás szünetében készült a résztvevők egy csoportjáról. 


Sir Stangl Péter beszámolója az eseményről:

„Kedves Sir George!

Szeretnék röviden beszámolni a jótékonysági balett est eseményeiről. A Győri Balett kezdeményezésemre indított jótékonysági akciójának első része sikeresen valósult meg. A Queen-balettre minden jegy elfogyott, a jegyeket a győri árakhoz képest magas áron egységesen 5000 Ft-ért lehetett megvásárolni.

Az előadás bruttó bevétele több mint 3 millió forint volt, az Áfa levonását követően nettó 2.400.000 Ft-ot adtunk át Kolontár polgármesterének és Devecser Iskola igazgatójának, azzal a kikötéssel, hogy az iskolák, óvodák felszerelésére fordítsák az 1.200.000 Ft-ot a települések.

A jótékonysági program másik része a pápai érmünk árverésre bocsátottuk, felhívásunkhoz több neves képzőművész barátunk is csatlakozott. Az aukció december közepe után zárul, és a befolyt teljes összeg is Kolontárra és Devecserbe azonos célra kerül majd.

Felhívásunkat a segítségre több lovagtársunk fogadta el, Sir Nagy János barátaival érkezett, Lady Dr. Czellarik Mária több Szlovák lovagtársát, barátait is magával hozta, Sir Andrei Schleining családi gyásza miatt nem tudott részt venni az eseményen, de barátai az Orosz Nagykövetségről eljöttek az előadásra. Sir Molnár László horvát barátait hozta el. Sir Czapáry-Martincsevics András a családjával érkezett. Sir Szapáry Károly és Sir Horváth Károly közbejött elfoglaltságaik miatt személyesen nem tudtak részt venni a jótékonysági előadáson, de az előre megvásárolt jegyeikkel barátaik jöttek el.

A nagy sikerű előadás szünetében finom pezsgővel és szerény vendéglátással kedveskedtünk a Lovag társainknak, ahol lehetőség volt pár szót váltani a Győri Balett Kossuth-díjas igazgatójával Kiss Jánossal, Kolontár és Devecser képviselőivel is.

A fogadáson több TV stáb is kapott forgatási engedélyt, ott készültek az interjúk is. Az előadás végén Kiss János igazgató úr megköszönte minden nézőnek a támogatását, amivel közösen segítünk a katasztrófa helyszínén, több támogató között Rendünknek külön is köszönetet mondott, kiemelve a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége lovagjainak személyes részvételét az előadáson.

Nagy öröm volt számomra az, hogy az eseményre érkező Lovagok ilyen nagy létszámban vettek részt az előadáson és remélem egy szép este emlékével szívükben gondolnak majd Győrre, a városban élő Lovagtestvéreikre.

Szeretném mindannyiunk nevében megköszönni anyagi, erkölcsi és lelki támogatásukat, remélve, hogy hamarosan nem csak katasztrófa árnyékában ismételhetik meg találkozásunkat, aminek ismét része lesz a világhírű Győri Balett előadása!”

Rendünk Humanitárius Főigazgatóját dicséret és köszönet illeti meg, hiszen nem kis munkát, felelősséget vállalt magára e rendezvény megszervezésével, összehozásával. De az bizonyos, hogy mindazok, akik így jutottak segítséghez Rendünket, lovagjainkat és Sir Pétert is mélyen szívükbe zárták!

Kedves Sir Péter, egyszerű szavakkal, de lovagi szeretettel: köszönjük!