A Máltai Lovagrend (KMFAP) szlovákiai lovagjainak karácsonyi adományai
 

Sir Bodor Róbert szlovák lovagtársunknak köszönhetően mintegy 1000 pár jóminőségű, különböző méretű gyermekcipőt ajándékoz Lovagrendünk Szlovákiai Rendtartománya szlovákiai gyermekotthonok és magyarországi gyermekszervezetek részére.

Az ajándékok elkészítésében és csomagolásában részt vett Sir Alexander Czellárik szlovák Bailiff , Lady Maria Czelláriková és aszisztensnője Dr.Horváth Jánosné Szilvia asszony.

A 440 pár cipőt már eljuttattuk a címzettekhez tetszetős csomagolásban, a Rend címerével és az adományozó nevével ellátva. Külön öröm, hogy olyan gyermekotthonokat ajándékoztunk meg a karácsonyi időszakban, ahol szülők nélküli árva gyermekek nevelkednek.

A megajándékozott gyermekotthonok:

1. Gyermekotthon, Nagymegyer-Veľký Meder
2. Gyermekotthon, Tornalja-Tornaľa
3. Gyermekotthon, Feled-Jelšava
4. Református Diakónia, Apácaszakállas-Opatovský Sokolec
5. Dr.Filip Melancht - Egyházi óvoda, Pozsony Ligetfalu-Bratislava - Petržalka
6. Gyermekotthon, Ifjúságfalva-Dedina Mládeže
7. Gyermekotthon, Szered-Sereď 
8. Gyermekotthon, Rozsnyó-Dobsina- Rožňava Dobšiná

A szlovák lovagok és dámák lehetőségeik szerint a jövőben is szeretnék ezeket az intézményeket adományokkal, anyagiakkal is támogatni. Hasonló mennyiségű gyermekcipőt ajánlott fel Sir Róbert magyarországi gyermekotthonok részére. A elosztásról a Magyar Nagyperjelség gondoskodik.

 

Kedves Sir Róbert,

Nagyon köszönjük nagylelkű adományodat. Számítunk a jövőben is segítségetekre, mert nagyon sok rászoruló gyermek van a mindkét országban, akiket támogatni erkölcsi kötelességünk.