A Máltai Lovagrend (KMFAP) apródkisasszonya, Damsel Ioana IONAC sikerei a lovaglásban
 

Damsel Ioana IONAC – a Máltai Lovagrend (KMFAP) apródja nagy lendülettel vetette magát a versenyzésbe a lovas sport világában és ambícióit siker koronázta.

A 16 éves ifjú sportoló, akinek edzője Pancu Doru, két nemzetközi gátversenyt nyert a Junior kategóriában a „Lady Madonna” névre hallgató lóval 1.10-1.20m magasságban.

Az első verseny, amelyben Ioana az első helyen végzett a Halfesztivál alkalmából került megrendezésre Szegeden 2010. szeptember 5-én. Az eseményen körülbelül 100 magyar lovas is részt vett.

A második verseny Romániában került megrendezésre, Nagyszentmiklóson, 2010. szeptember 17–19. között. A nemzetközi versenyen, amelyet a Morisena Cenad lovas klub rendezett, gyermekek, juniorok és felnőttek vettek részt. Damsel Ioana és Lady Madonna, svéd sportlova, itt is legyőzhetetlenek voltak, s így az első helyen végeztek.

A gátugrás a lovas sportok közül a leglátványosabbak közé tartozik és olimpiai sportág. Nagyon fontos követelmény az ugrólovak és a lovasok esetében a tehetség, a jó képességek és a tökéletes felkészültség. Lényegi kérdés a ló és lovasa közötti összhang, ami a siker alapvető záloga. Ioana és lova esetében ez a feltétel megvan, s ennek köszönheti kiváló eredményeit.

Kedves Damsel Ioana!

Sok szeretettel gratulálunk a győzelmeidhez és további jó versenyzést és nagyszerű sikereket kívánunk 2011. évben is! Nagyon büszkék vagyunk Rád, Máltai apródkisasszonyunkra, aki tovább viszi a lovagok lovas hagyományait.