Elhunyt Sir Sárosi Béla Máltai Lovag (KMFAP)
 

Elhunyt SIR SÁROSI BÉLA, máltai lovag 1960. február 5. – 2010. december 17.

Nincs rettenetesebb, mint amikor szülő temeti kedves gyermekét, feleség férjét, gyermek szerető édesapját. Nem az az élet rendje, hogy azok menjenek el előbb, akik később érkeztek. Ám a sors – mint oly sokszor – most is másképp rendelkezett. Alig két emberöltőnyit mért Bélának, mindössze ötven esztendőt, hogy elvégezze feladatait ezen a földön. S mint oly sok esetben, neki sem volt erre elég ideje. Még nagy szükség lett volna rá, de tragikus hirtelenséggel ért véget az élete, s nem maradhatott szüleinek erős támasza, feleségének megbízható társa, gyermekeinek szerető apja.

Sajnos csak ennyi jutott neki a földi életből. Mindössze azzal vigasztalódhatunk, hogy a Gondviselés megkímélte a szenvedéstől. Vidám beszélgetés közben csak hátradőlt egy fotelban, egyet sóhajtott és csendben eltávozott egy másik dimenzióba.

A búcsú nélküli távozás azoknak fájdalmas, akiket itt hagyott. A szülőknek, a szerető hitvesnek, Ildinek, s két imádott gyermekének, Katának és Szabolcsnak. Az ő fájdalmukat csak tetézi, hogy ez a visszafordíthatatlan családi tragédia az adventi időszakban, karácsony közeledtével történt, a szeretet ünnepére készülődés alatt.


Sir Béla lovagtársunk volt, öt esztendeje csatlakozott a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetségéhez (KMFAP), s azóta saját erejéhez mérten, a maga módján támogatta Rendünk tevékenységét. Személyisége és természete nem igényelte a feltűnést, inkább visszahúzódó ember volt, akire azonban mindig lehetett számítani, ha szükség volt rá. Egy segítőkész lovagtársunk távozott közülünk.



Kedves Sir Béla, most mi is búcsúzunk Tőled, Lovagtestvérünktől!
Emléked megőrizzük.
Kísérjen továbbra is Isten áldása, s adjon Neked örök nyugalmat.

Requiescat in Pace!