A Máltai Lovagrend (KMFAP) újabb segítsége az angolai gyermekeknek
 

KMFAP HÍREK FEMERAID ANGOLA – ÚJABB SEGÍTSÉG AZ ANGOLAI GYERMEKEKNEK

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) Angolai Nagykövetsége, a Femeraid angolai egységén keresztül, továbbra is orvosi segítséget nyújt az angolai gyermekek részére Luanda tartományban.

A program keretén belül, amelyre 2012-ig kerül sor, a Femeraid csapat havonta két alkalommal látogatást tesz a luandai tartomány különböző önkormányzatainál, amely során 125 gyermek (10 év alattiak) részére ad orvosi konzultációt minden alkalommal, együttműködve az MPLA (az angolai kormánypárt) Luanda tartományi szervezetével.

Az anyukák gyermekeikkel együtt már kora reggeltől várják a Femeraid csapatot. A gyerekeket először fontossági sorrendben osztályozzák, hogy felderítsék az esetleges egészségügyi problémákat, majd ezt követően a laboratóriumi tesztek alapján kimutatják az esetleges betegségeket, és azok, akiknek szükségük van rá, ingyenes gyógyszert kapnak a Femeraid csapattól, vagy ha szükséges, akkor a helyi kórházba irányítják őket. Mindezek után szájápolási ismereteket adnak a gyermekek részére, majd a résztvevők ebédcsomagot kapnak a szervezőktől.

 

Az orvosi vizsgálatok eredményeit és statisztikáját a Femeraid egység elküldi az angolai Egészségügyi Minisztériumba, hogy profilt készíthessenek az orvosi intézkedések során feltárt leggyakoribb betegségekről.

2011-ben még további hasonló egészségügyi akciókat szervez a KMFAP Angolai Femeraid szervezete és az MPLA.