Sir Alexander Czellárik és Lady Mária Czellárikova – a Máltai Lovagrend (KMFAP) tagjainak kitüntetése Győrben
 

 

 

2011. január 21-én, a Magyar Kultúra Napján került átadásra az a rangos kitüntetés, amelyet Győr város polgármestere, Borkai Zsolt úr nyújtott át Sir Alexander Czellárik és Lady Mária Czellárikova lovagtársainknak (Vágsellye, Szlovákia), a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) Szlovákiai Bailiffje és felesége részére. A kitüntetésre a Győri Orvosi Kamara és Prof. Dr. Schmidt Péter úr terjesztette fel a Czellárik házaspárt.

Győr város ezüst emlékérmének átadására ünnepélyes keretek között került sor a városházán.

 

A kitüntetés indoklásában elhangzott, hogy Lovagtársaink, akik a civil életükben orvosok, évek óta sok időt, óriási energiát és jelentős anyagiakat fordítanak arra, hogy ápolják a kapcsolatot az anyaország és a Felvidék között, s áldozatos munkájukkal hozzájárulnak a kulturális értékek megőrzéséhez.

 

Kedves Sir Alexander és Lady Mária!

Rendkívül örülünk a kitüntetéseteknek, nem ismerünk erre Nálatok méltóbb embereket! Nagyon büszkék vagyunk Rátok, s arra, hogy Lovagrendünk tagjai közé tartoztok. A humanitárius tevékenység számotokra nemcsak szakmai evidencia, hanem humánus értékrendetekből fakad, amely Lovagrendünk alapértékei közül a legfontosabb.