XVI. Benedek Pápa megtekintette az Angolában épülő templom tervét
 

Őszentsége XVI. Benedek pápa 2009. március 17–23. között lelkipásztori látogatást tett Afrikában, Kamerunban és Angolában. A pápa 2009. március 20-án érkezett afrikai körútjának második állomására, Angolába, Afrika egyik legfontosabb keresztény többségű országába.

A hivatalos látogatás programjában nemcsak a nevezetes látnivalók, intézmények és meglévő létesítmények szerepeltek, hanem a vendéglátók bemutatták hazájuk néhány tervezett beruházási, építészeti elképzelését is. Ennek kapcsán került sor a világhírű portugál építésszel és képzőművésszel, Sir Júlio Quaresma-val, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége Nagykereszt Lovagjával (KMFAP) való találkozásra.

Sir Júlio Angola szülötte, de sok helyen otthon van, mert évek óta jelentős építészeti felkéréseknek tesz eleget szerte a világon. Jelenleg is számos megbízáson dolgozik, amelyeket különböző országok nagyvárosától kapott középületek tervezésére: többek között Spanyolországban – Valenciában, ahol már létrehozta a Mutual Art intézményt, Pekingben múzeumot épít, Brazíliában középületet tervez.
Szeretett országa, Angola felkérésére most olyan különleges templomot tervezett, amely magán viseli a rendkívüli tehetségű építész ízlését és jellegzetes stílusát. A pápalátogatás alkalmával felkérték Sir Júliot, hogy mutassa be a Szentatyának és küldöttségének a templom tervét és adjon tájékoztatót a leendő egyházi épületről, amelynek makettje jól látható a fényképeken. Sir Júlio Quaresma, Máltai Lovagrendünk (KMFAP) Luandai nagykövete örömmel tett eleget a kérésnek. A templom terve nagy sikert aratott a magas rangú egyházi személyiségek körében.

Az építkezés folyamatáról és a templom felszenteléséről rendszeresen tájékoztatást adunk.

A pápai látogatás során Őszentsége és delegációja egészségügyi biztosítását a Femeraid Angola, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége  (KMFAP) elsősegélynyújtó szervezete végezte.