Nőnapi köszöntő a Máltai Lovagrend (KMFAP) Dámáinak
 
„A jó feleség a rossz férjből középszerű embert csinál,
a középszerűből jót farag, s a jó férjet világhíressé emeli.”
 (Csingiz Ajtmatov)

Kedves Dámák és Lovagok!

A közelgő Nőnap alkalmából nagy megtiszteltetésnek tekintem, hogy köszöntőt írhatok életünk legfontosabb társainak, a NŐKNEK!
Minden férfi elemi kötelessége szeretettel, figyelmességgel, előzékenységgel viszonyulni a hölgyekhez, akiknek szinte mindent köszönhet a privát életben, s gyakran a szakmai karrier során is. Ők adnak igazi minőséget, netán értelmet az életünknek, ők hozzák létre és tartják össze a családot, nevelik az utánpótlást, gondoskodnak mindenről és mindenkiről. Ők adnak reményt és biztatást, ha a férfi rászorul. Rájuk támaszkodunk ha nehézségünk támad szinte az élet bármilyen területén. Törékeny alakjukhoz páratlan erő és szellemi kapacitás társul. Mindemellett saját pályafutásukat is kialakítják és igyekeznek maximálisan megfelelni az elvárásoknak. Rejtély, hogyan képesek mindezt elvégezni, hiszen nekik is 24 órából áll egy nap és 365 napból az év. Ez is az ő rendkívüli képességeiket, fáradhatatlanságukat bizonyítja, továbbá azt, hogy pótolhatatlanok.
A XXI. század a Nők évszázada, s reméljük, hogy a NŐK végre elnyerik méltó helyüket a társadalomban: megbecsülés és elismerés jár azért, hogy működtetik a világot. Ha rajtam múlna, akkor a nagy, globális társadalmi konfliktusok kezelésébe is jobban bevonnám Őket, a Nőket, s talán kevesebb baj lenne, mint ma a férfiak irányította világban. Mivel ezen jelenleg változtatni nem tudunk, azzal is sokat tehetünk, ha tiszteljük, szeretjük és kíméljük a Nőket és nemcsak Nőnap alkalmából jut ez eszünkbe. Emberi és lovagi kötelességünk, hogy adjunk is, ne csak kapjunk Tőlük törődést és gondoskodást.

Drága Hölgyek!
Kívánom, hogy az élet legyen Hozzátok mindenben bőkezű, tudjatok nagylelkűen felülemelkedni a férfiak hibáin, tévedésein, legyen erőtök és türelmetek elviselni a mindennapok nehézségeit és kiállni az élet kemény megpróbáltatásait, és kérlek Benneteket – férfitársaim nevében – maradjatok meg nekünk azok a tüneményes személyek, akik képesek megteremti az elveszett paradicsomot mindazoknak, akik erre méltónak találtatnak.

Boldog Nőnapot kívánok minden lovag nevében! 

2011. március 8.

Sir Popper György
Magyar Nagyperjel