Szt. Lázár rendi avatás Máltán, a Máltai Lovagrend (KMFAP) lovagjaival
 

2011. május 7-én Máltán, a történelmi La Valetta városában került sor rendkívül ünnepélyes körülmények között a Jeruzsálemi Szent Lázár Rend (Hospitaller Order of Saint Lazarus of Jerusalem) avatási ünnepségére.

A rendezvény fénypontja volt, hogy a rend nagy-kancellárja, a máltai Max Ellul úr a rend nevében 2 db új személyautót adományozott a máltai betegeket ellátó nővérszolgálatnak!

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend – KMFAP és a Szt. Lázár Kórházi Rend együttműködését az is jól demonstrálta, hogy a Szt. Lázár Rend Nagykancellárja a Rend Nagykereszt Nyakékével tüntette ki Sir Popper Györgyöt – a KMFAP Nagymester Helyettesét, aki a kitüntetést a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Dicsőség Érdemrend Arany fokozatával viszonozta.


A rendezvényen került bejelentésre, hogy a KMFAP jelentős gyógyszer segéllyel támogatja a Szt. Lázár rend afrikai segélyprogramját.

Lady Popper Anna és Sir Téglás Sándor máltai lovagok, a Szt. Lázár rendben lovagparancsnoki rangban kerültek beiktatásra. A rendezvény alkalmából tartott ünnepi misén és avatáson a KMFAP-ot képviselő küldöttség tagjai voltak még Sir Schuman Ádám, Sir Hoffmann Ottó, Sir Niklós András, Sir Angler Zoltán, Sir Dobó György, valamint az Ordo Hungariae képviseletében Dáma Schumanné Kibédi Krisztina és Dáma Téglás Diana is.

A látogatás kapcsán a Máltai Lovagrend tagjai felkeresték a rend történelmi emlékhelyeit.