Pápai áldás a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) Nagymesterének fia esküvője alkalmából
 

2011. május 13-án tartotta esküvőjét Sir Nuno Goncalo Cosmelli – H.M.E.H. Prince José Nagymesterünk fia, a Rend Nagytisztje, a Villedieu-i Nagyperjelség helyettes Nagyperjele, a Lovagi Állam Angolában működő követségének első tanácsosa, a Femeraid Angola vezetője – Lady Claudia Sofia Ferreirával.

  

Az örömteli eseményre Szlovákiában, a gyönyörű Béla kastély barokk kápolnájában (a Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban) került sor.

A római katolikus esküvői szertartást Monsignore Fabio Fabbri, Őszentsége a Pápa Prelátusa, a Lovagrend Olasz nyelvi Nagyperjele végezte, Monsignore Ladislaus Szakál pápai káplán, a Lovagrend káplánja és Herdics György apát úr segítségével. Sir Nuno Cosmelli és menyasszonya nemcsak egy csodálatos, kézzel pergamenre írt áldást kaptak Őszentsége XVI. Benedek pápa részéről, hanem egy nagyon ritka megtiszteltetésben is részesültek: egy táviratot kaptak, amelyben a Szentatya áldását küldte az ifjú párnak, Őeminenciája Tarcisio Bertone Kardinális, a Pápai Állam államtitkára aláírásával. A táviratban megemlítésre került, hogy a pápai áldás kiterjed az ifjú párra, családjaikra, a megjelent vendégekre, akik legnagyobb részben Rendünk lovagjai és dámái voltak.

A Magisztrátusi szék szívből gratulál az ifjú párnak és nagyra értékeli ezt a rendkívüli megtiszteltetést, amelyben a Szentatya által részesültek.

A dokumentumok itt láthatóak: